İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda Balçova Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’ne yönelik eş zamanlı işlem yapıldı. Seferihisar merkezli operasyonda toplam 24 kişi hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Soruşturma kapsamında Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gözaltına alındı.
Seferihisar’da Gözaltı Sayısı 24’e Yükseldi
Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, belediye başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte belediye çalışanları ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın inşaat ve imar işlemlerine ilişkin usulsüzlük iddialarını kapsadığı belirtildi.
Emniyetin Açıklamasında Rüşvet İddiası
“İnşaat ve imar konularıyla alakalı belediye görevlileri ve müteahhitlerle usulsüzlükler karşılığında elden ve banka üzerinde rüşvet aldıkları/verdikleri, 31 Mart 2024 seçimlerinden önce rüşvet olarak değerlendirilen para transferleri bulunan İsmail Yetişkin (Seferihisar Belediye Başkanı), Onur Yiğit (Balçova Belediye Başkanı) ile aralarında belediye çalışanları ve iş insanları da bulunan toplam 24 kişi gözaltına alınmıştır.”
Soruşturmanın Odağında İmar ve İnşaat İşlemleri Var
Soruşturmanın, belediyelerde yürütülen imar ve inşaat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı, bazı işlemler karşılığında elden veya banka üzerinden rüşvet alındığı ve verildiği iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.





