CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beklediği ikinci dönem adaylığı gelmeyince açıklama yaparak, "Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım" ifadelerini kullanarak kendisine yapılan nezaketsizlik ve İzmirlilere saygısızlık olduğunu söyledi. CHP'nin mevcut başkan Tunç Soyer yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterdi. Tekrar aday olmak için uğraş veren Soyer'in beklentisi gerçekleşmedi. CHP tarafından Cemil Tugay'ın aday açıklamasından sonra sessizliğe bürünen Soyer, ilk tepkisini sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla verdi.

TUNÇ SOYER: ALNIM AÇIK

Soyer, "Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım" ifadeleriyle koltuk sevdası olmadığını ve vicdanının rahat olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadığını vurgulayan Soyer, "Önce Seferihisar’da sonra da İzmir’de canla başla çalıştım, bu süre içinde Türkiye’ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattım. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat" ifadelerini kullandı.

"NEZAKETSİZLİK, SAYGISIZLIK"

Aday belirleme sürecinin uzatılmasını İzmirlilere saygısızlık olarak değerlendiren Soyer, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: "35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum."

Soyer, örgütün sesinin dinlenmediğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alınmadığına dair hiçbir emare bulunmadığını savundu. Talep edilmesine rağmen ön seçim yapılmamasını eleştiren Soyer, sürecin İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmadığını belirtti. "Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Merkezi