İzmirliler bu kavşağa gelince strese giriyor! Birçok ilçenin bağlantı noktası... İzmirliler bu kavşağa gelince strese giriyor! Birçok ilçenin bağlantı noktası...

İzmir'de geçen gece başlayan sağanak yağışın etkisiyle İzmir Körfezi'nin rengi adeta çamur tonlarına büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından başlayan yağmur, öğleye kadar devam etti. Derelerden körfeze ulaşan çamurlu sular, denizin rengini değiştirerek şehir sakinlerini şaşkına çevirdi.

Çamur Körfeze Geliyor

"Çamur, körfeze akan kanallardan geldi" diyen vatandaşlar, genellikle her yağıştan sonra körfezin bu renge büründüğünü ifade ettiler. Kanalların temizlenmesi gerektiğini belirten İbrahim Özkartal, "Geçtiğimiz taşkında deniz kendisini temizlemişti, bu görüntünün ana sebebi körfeze akan kanallardan gelen çamur olabilir. Bunların geldiği yerdeki kanalların temizlenmesi lazım. Ne yazık ki yağmurlu havalarda denizdeki çamur rengini her zaman görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Altan Mutlu ise, "Sanırım yağmur sularının denize akmasından dolayı böyle bir görüntü oluştu. Bu konuda düzenli bir çalışma yapılması gerekli. Her yağışta bu durumu görebiliyoruz. Yağmurun denize aktığı tepelerde ağaçlandırma yapılırsa, belki bu durumun önüne geçilebilir" diye ekledi.

Kaynak: İHA