Yaz tatilinin gelip çatmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Otel tatillerinden sıkılan tatilcilerin bazıları karavan tatillerine yöneliyor. İzmir, bu konuda en muhteşem deneyimi sunan yerlerden biri. İzmir’in berrak denizi ve benzersiz koyları karavancıların buraya ilgi göstermesine neden oluyor. Peki, İzmir karavan kamp alanları hangileri? İşte detaylar...

İzmir Karavan Kamp Alanları

İzmir karavan kamp yerlerinden bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Bornova Karavan Parkı
  • Delikli Koyu Kamp Alanı
  • Deniz Çadır Kamp
  • Dereköy Kamp Alanı 
  • Ekmeksiz Tabiat Parkı
  • Eos Kamping
  • Hipo Camp
  • Karagöl Tabiat Parkı
  • Kaynaklar Köyü Kamp Alanı
  • Kleopatra Körfezi
  • Nazarköy Kamp Alanı
  • Pissa Koyu Kamp Alanı

İzmir karavan kamp alanlarından bazısını sizler için listeledik. Şimdi bu kamp yerlerini ayrıntılı olarak inceleyelim...

1. Bornova Karavan Parkı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 12

İzmir karavan kamp alanlarının içinde yer alan Bornova Karavan Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanında bulunuyor.

Karavan parkında 83 araçlık yer mevcut. Karavan parkı, şehir merkezine oldukça yakın konumda. Ayrıca alanın çevresindeki market ya da mağazalardan ihtiyaçlarınız için alışveriş yapabilirsiniz.

2. Delikli Koy Kamp Alanı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 1

İzmir’de ücretsiz karavan kamp yerlerinden biri olan Delikli Koy, İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunuyor. Çeşme’ye yaklaşık 13 kilometre mesafede olan kamp alanı muhteşem deniz manzarası ve doğal güzelliğiyle kamp severlerin dikkatini çekiyor.

Tabii bu özelliklerine karşın bazı negatif noktaları da bulunuyor. Örneğin koya giden patika yolun aracınıza zarar verme ihtimali bulunduğundan burayı dikkatli şekilde geçmenizi öneriyoruz. Delikli Koy’un sahil bölümünde ya da sahilin üst kısmında bulunan alanda kamp yapabilirsiniz. Burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle temel ihtiyaçlarınız için donanımlı şekilde gitmelisiniz.

3. Deniz Çadır Kamp

Izmir Karavan Kamp Alanlari 2

İzmir’de kamp yapılacak yerler deniz kenarında bulunabiliyor. Deniz kenarında bulunan İzmir karavan kamp alanlarından biri Deniz Çadır Kamp. İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan kamp alanı, her türlü ihtiyacınızı düşünerek oluşturulmuş.

Kamp alanında bulunan büfeden alışveriş yapabilir, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınız için kamp alanındaki bölümleri kullanabilirsiniz. Ayrıca alanda aydınlatma, buzdolabı, elektrik, su gibi ihtiyaçlarınız da karşılanıyor. Alana evcil hayvan kabul ediliyor. Deniz Çadır Kamp ücretli karavan kamp alanları içinde yer alıyor.

İzmir karavan kamp fiyatlarında Deniz Çadır Kamp fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Haziran 2024’te kamp ücreti kişi başı gecelik 500,00 TL belirlenmiştir.
  • Temmuz 2024’te kişi başı gecelik ücret 550,00 TL’dir.

Deniz Çadır Kamp’ın ücretlendirmesi kişi başıdır. 7 yaş altı 2 çocuk ücretsiz şekilde konaklayabiliyor. Yalnız 2 çocuktan sorası için ücret alınıyor.

4. Dereköy Kamp Alanı 

Izmir Karavan Kamp Alanlari 3

İzmir’in Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri arasında bulunan kamp alanı, ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz yerlerdendir. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz bu alan size profesyonel bir kamp tecrübesi yaşatacaktır. Kamp alanının içinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Fakat alan köy merkezine yakın durumda. Böylece köy merkezine giderek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yine de buraya tedbirli şekilde gitmenizi öneriyoruz.

Dereköy Kamp Alanı’nda ateş yakabilir ve mangal yapabilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi burada herhangi bir tesis bulunmadığı için tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı karavanınızdan karşılamanız gerekiyor.

5. Ekmeksiz Tabiat Parkı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 4

Seferihisar karavan kamp alanlarından biri Ekmeksiz Tabiat Parkı’dır. Bir yanı orman bir yanı deniz olan park, doğada vakit geçirmek isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yerlerdendir.

Bu kamp alanında ücretsiz şekilde konaklayabilirsiniz. Yalnız burada herhangi bir tesis bulunmadığını belirtelim. Bu nedenle bu kamp alanına gitmek istiyorsanız ihtiyaçlarını yanınızda götürmelisiniz.

6. Eos Kamping

Izmir Karavan Kamp Alanlari 5

İzmir karavan kamp alanlarından bir diğeri de Dikili’nin Denizköy isimli köyünde bulunan kamp alanıdır. Burası ücretli şekilde hizmet alabileceğiniz bir işletmedir. Eos Kamping’de ortak kullanım alanlarını kullanabilir, mangal yakabilir, alanda bulunan büfeden alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca kamp alanına evcil hayvan kabul edildiğini söylemeliyiz.

Eos Kamping açısından İzmir karavan park ücretleri şu şekildedir:

  • Eos Kamping’de konaklamak için kişi başı gecelik 600,00 TL ödemelisiniz.
  • Eğer öğrenciyseniz kişi başı gecelik ücret 350,00 olarak belirlenmiştir.

Kamp alanında 7 yaş ve altı çocuklar için ücret alınmıyor.

7. Hipo Camp

Izmir Karavan Kamp Alanlari 6

İzmir’in Menderes ilçesine ait Gümüldür Mahallesi’nde bulunan Hipo Camp, 60.000 m2lik bir orman alanına kurulmuştur. Denize çok yakın bir alanda bulunan kamp alanının içinde her türlü ihtiyacınızı karşılayacak imkân bulunuyor. Alanda tuvalet, duş, mutfak gibi bölümler yer alıyor.

Geniş bir alanda yer aldığı için genellikle rezervasyon almaya gerek duymayan Hipo Camp’a temmuz ve ağustos aylarında oldukça kalabalık oluyor. Bu nedenle bu aylarda kamp alanına gitmek istiyorsanız 1 gün önce müsaitlik durumunu sorgulamanızı öneriyoruz.

İzmir karavan kamp alanlarından olan Hipo Camp’ın ücretleri şöyledir:

  • 15 Haziran 2024 – 19 Haziran 2024 arasında İzmir karavan kamp kiralama ücreti 640,00 TL’dir.
  • 20 Haziran 2024 – 7 Eylül 2024 tarihleri arasında Hipo Camp ücreti 510,00 TL olarak belirlenmiştir.
  • 8 Eylül 2024 – 18 Eylül 2024 arasında karavan ve motokaravan kamp ücreti 390,00 TL’dir.

8. Karagöl Tabiat Parkı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 7

İzmir’e yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl Tabiat Parkı, Yamanlar Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Dağ eteğinde yer aldığı için her türlü doğal güzelliği ayağınıza getiren park, İzmir karavan kamp alanları içinde bu özelliğiyle dikkat çekiyor. Bölgede yerde ateş yakmamanız koşuluyla piknik ve mangal yapabiliyorsunuz.

Parkın içinde tuvalet, çeşme, mescit, restoran, büfe, piknik alanı, piknik masaları, çocuk oyun alanı bulunuyor. Bölgeye giriş ücretli. Şimdi Karagöl Tabiat Parkı’na karavanla giriş ücretlerine bakalım.

Karagöl Tabiat Parkı giriş ücreti şu şekildedir:

Kasım Ayında Zengin Olacak Burçlar: Hangi Burçlar Şanslı? Kasım Ayında Zengin Olacak Burçlar: Hangi Burçlar Şanslı?
  • Karagöl Tabiat Parkı’na karavanla giriş 240,00 TL’dir. Bu ücrete araç giriş, elektrik, su, tuvalet ve ortak kullanım ücretleri dâhildir.

9. Kaynaklar Köyü Kamp Alanı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 8

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Kaynaklar Köyü, ücretsiz kamp alanlarındandır. Kaynaklar Köyü’nde isterseniz akarsu kenarında isterseniz orman alanlarında kamp yapabilirsiniz. Bölgede tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınız için bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle buraya her türlü önlemi alıp gelmelisiniz.

Köy merkezine yakın olan kamp alanından köye giderek her türlü ihtiyacınızı karşılayacak alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca buradaki yerli halk ile sohbet edip sosyalleşebilirsiniz.

10. Kleopatra Koyu

Izmir Karavan Kamp Alanlari 9

Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi içinde yer alan Kleopatra Koyu, İzmir’in en güzel denizlerinden birine sahip. Son günlerde bu koya rağbet gittikçe artıyor. Bu nedenle buraya gitmek istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız.

Koyun çevresinde herhangi bir işletme bulunmuyor. Bunu göz önünde bulundurarak buraya tedbirli şekilde gitmelisiniz.

11. Nazarköy Kamp Alanı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 10

İzmir karavan kamp alanlarından biri olan Nazarköy Kamp Alanı, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunuyor. Ücretsiz şekilde konaklayabileceğiniz alanda özel bir işletme bulunmuyor. Bu sebeple buraya giderken ihtiyaçlarınızı edinerek gitmeniz gerekiyor. Huzurlu bir kamp tatili için tercih edebileceğiniz alan, size doğal güzellikleri içine çekebileceğiniz bir gün vadediyor.

12. Pissa Koyu Kamp Alanı

Izmir Karavan Kamp Alanlari 11

Deniz kıyısında yer alan kamp alanlarından olan Pissa Koyu, tertemiz denizi ve incecik kumlarıyla tatilcilerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biridir. İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan koyda ücretli ya da ücretsiz şekilde kamp yapabilirsiniz.

Ücretsiz şekilde kamp yapacaksanız temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için ücretli kamp alanına gidip belirli bir ücret ödeyerek burada ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Muhabir: Özkan Çelik