İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan ‘Reçete’ olarak adlandırdığı projelerinden 7’ncisini de açıkladı. İYİ Partili Özcan’ın projesi, Manisa OSB’deki fabrikaların da kentin sorunlarına karşı sorumluluk alması noktasında oldu.

Manisa’da ve organize sanayi bölgesi bulunan ilçelerde, yoğun trafik, barınma, pahalı kiralar, yetersiz sosyal donatı alanı gibi sorunların öne çıktığına dikkat çeken İYİ Partili Özcan, bu sorunların temelinde, sanayi alanlarının her gün artmasına rağmen aynı ortamda konut sayısının ve ulaşım kalitesinin artmaması olduğunu dile getirdi.

“Sonuç olarak şehirde nüfus artıyor ama huzur kalmıyor” diyen Özcan, “Belediyeyi yöneten kesim bunu görmüyor. Alternatif bulamıyorlar, çünkü onlar Manisa'da yaşamıyor. Halkın içine çıkıp sorunlarına ortak olmuyor.  Sanayi şehirler için, istihdam için çok önemlidir, işsizliği önlemek önemlidir. Biz sanayiye karşı değiliz ama sanayi gelişirken işçinin de sosyal hayatın gelişmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Akgedik’e kadar dayandığını ancak yerleşim yeri olan Akgedik’te ne bir pazar yeri, ne bir kreş, ne bir park, ne de bir sağlık ocağı olmadığını ifade eden Özcan, “Ulaşım da dahil gibi onlarca sorun var. Siz insanları bu kadar zor koşullarda yaşamaya mahkum edemezsiniz . Biz diyoruz ki, Manisa’nın toprağını kirleten, suyunu kirleten, havasını kirleten, ulaşımını kilitleyen sanayi kuruluşları artık Manisa'da yaşayan işçileriniz için sizler de elinizi taşın altına koymak için büyükşehir ile ortak projelere imza atın. Cefasını Manisalı çekiyor, vergi ve yaşantı olarak sefasını üç büyükşehir sürüyor. Sizlere doktor sözü, seçilirsem ilk iş olarak OSB ile iyi ilişkiler kurup, sosyal donatı, okul, hastane, kreş, pazar yerleri, parklar, yeşil alanlar yapılmasını sağlayacağım.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Özkan ÇELİK