İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan, göreve geldiği takdirde yapmayı planladığı bir projesini daha açıkladı. Özcan, hayata geçirmeyi vadettiği 6’ncı proje olan ‘Manisa Belediye Kooperatif A.Ş’nin ayrıntılarını anlattı.

Özcan açıklamasında bin başlık besi hayvanı tesisi, bin başlık süt işletme tesisleri, 100 bin adet kapasiteli yumurta işletme tesisleri, 100 bin ton kapasiteli un işletme tesisleri, 60 bin ekmek kapasiteli ekmek üretim tesisleri, 40 ton kapasiteli süt işletme tesisleri ile meyve suyu ve marmelat işletme tesisleri kurulacağını ifade etti.

“Üreticimize Destek Olmalıyız”

Manisa’nın bir tarım şehri olduğunu ifade eden İYİ Partili Özcan, “Bana göre Manisa tarımın başkenti. Üreticiye destek olunsa bizim topraklarımız ülkemizin yarısına yakın kısmının gıdasını temin edecek kapasitede. Dünyanın en verimli havzaları arasında yer alan Gediz havzasının bereketli toprakları üzerinde yaşıyoruz ama yanlış uygulamalar sonucunda çiftçimiz her geçen gün kan kaybediyor.  Kuracağımız kooperatif ile üreten belediye olacağız. Üretimimiz 17 ilçemizi kapsayacak” şeklinde konuştu.

“Üretim Ağı Hemen Kurulacak”

Kurulacak kooperatife Manisa’daki çiftçilerin ve hayvancılık birliklerinin de dahil olacağını aktaran Özcan şöyle devam etti: “Her şey ortak akıl ile olacak.  İlk etapta, üreticiden aldığımız buğday, üzüm, süt, et, yumurta, zeytin, un, ekmek, salça, reçel, meyve suyu gibi ürünleri fabrikalarda üretim yaptırarak, belediye markası ile 17 ilçemizde ki esnaf dükkanlarımızda satışa sunacağız. Esnaflarımızla hiçbir şekilde karşı karşıya gelmeyeceğiz, tam tersine esnaflarımız belediye ürünlerini satıp kazanç elde edecekler. Satış ağı esnaflarımızda olacak. Kooperatif olarak ilk el olacağımız için piyasadan daha uygun fiyata belediye ürünleri en ücra köşelerde esnaflar tarafından satılacak. Ayrıca 17 ilçemizde gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ürünlerimiz her ay düzenli olarak evlerine teslim edilecek.”

İYİ Parti Manisa'da istifa! İYİ Parti Manisa'da istifa!

“İlçe İlçe Markalaşacağız”

Proje için planlarını da dile getiren Özcan şöyle konuştu: “İlk 3 yıl içinde Demirci, Gördes, Selendi ve Kula’da bin başlık besi işletme tesisi kurulacak.  Yunusemre, Akhisar, Köprübaşı, Sarıgöl ve Turgutlu'da bin başlık süt işletme tesisi kurulacak. Köprübaşı, Kırkağaç, Sarıgöl ve Gölmarmara'da 100 bin adet kapasiteli yumurta işletme tesisleri kurulacak. Salihli, Saruhanlı, Soma, Köprübaşı'nda 100 bin ton kapasiteli un işletme tesisleri olacak. Şehzadeler, Turgutlu, Akhisar, Kula'da 60 bin ekmek kapasiteli ekmek üretim tesisleri yapacağız. Akhisar, Selendi, Sarıgöl, Demirci'de 40 ton kapasiteli süt işletme tesisleri, Demirci, Köprübaşı, Turgutlu, Saruhanlı, Alaşehir'de ise meyve suyu ve marmelat işletme tesisleri kuracağız. Ayrıca Yunusemre, Turgutlu, Salihli, Kırkağaç ve Kula’ya modern kesimhane; Şehzadeler, Saruhanlı, Salihli, Alaşehir’e ise lisanslı depoları ilk yılda tamamlayacağız.”

Muhabir: Özkan ÇELİK