İYİ Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan, şehrin meşhur lezzeti olan mesir macununu dünya genelinde daha fazla tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla kapsamlı projelerini açıkladı. Özcan, Mesir Macunu Tanıtma ve Turizm Derneği'ni ziyaret ederek, dernek başkanı Ufuk Tanık'tan bilgi aldı.

Özcan: Mesir Macunu Dünya Çapında Tanınacak

Ziyaret sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan, "Mesir macunu, Manisa'mızın en önemli değerlerinden biri. Bu değeri daha geniş kitlelere tanıtmak ve tanıtımını artırmak için önemli projeler hayata geçireceğiz. Bu projelerle mesir macunu, dünyada daha fazla tanınacak ve Manisa'mıza önemli katkılar sağlayacak " diye konuştu.

Özcan, projelerin gerçekleştirilmesiyle mesir macununun dünya genelinde daha fazla bilinir hale geleceğini ve Manisa'ya önemli turistik katkılar sağlayacağını belirtti. Mesir macununun tanıtılmasının, Manisa'nın kültürel mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak adına atılan adımlardan biri olduğunu ifade eden Özcan, “Şehrin turizm potansiyelini artırma hedefine önemli bir destek olacak.” şeklinde konuştu.

İYİ Partili Özcan'ın Mesir Macunu Projeleri

Aday Özcan, projelerini şu şekilde sıraladı:

“Ülkemizdeki uluslararası düzeydeki tüm fuarlara mesir macununu tanıtmak. Manisa’da mesir macunu tadım fuarı düzenlemek. Havaalanı, liman, gar ve terminallerde mesir macunu reklamları yapmak. Ulusal kanallarda mesir macunu reklamları yapmak. Mesir macunu fuarlarına ünlü isimleri ve YouTuber'ları davet etmek. 17 ilçeden fuar için ücretsiz taşıma sağlamak. Mesir macunu yapımında kullanılan bitkileri kendi yetiştirmek. Mesir macunlu yeni ürünler geliştirmek.”

Kaynak: Özkan Çelik