Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından fay hattının geçtiği illerdeki yapı stokları gündem oldu.  İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa genelinde ve Yunusemre’de 1999 öncesi binlerce yapı olduğunu söyledi.

İYİ Partili Akan açıklamasında, “Yunusemre, Manisa’nın fabrikalarının, sanayisinin ve önemli iş yerlerinin bulunduğu bir ilçe. İlçemiz sınırlarında birçok devlet kurumumuz var. Uzmanlar, olası bir İzmir ya da Manisa depreminde en büyük hasarı alacaklar ilçelerden biri olarak da Yunusemre’yi görüyor. Manisa’nın gelişen yüzü Yunusemre’de dayanıksız bir tane bile bina olması kabul edilemez” dedi.

“MANİSA’YI EL BİRLİĞİYLE DEPREME DAYANIKLI BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMELİYİZ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Manisa’nın yıllardır kanayan yarası, çözülemeyen imar sorunu. Yeni bir imar planı hazırlandı. O plan hazırlandığında da vatandaşlar için ayrılan toplanma alanlarının az olduğunu söylemiştik. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Yunusemre’nin de dahil olduğu imar planı bir an önce depreme karşı yeniden revize edilmeli. Yunusemre ilçemizdeki tüm yapılar belediye eliyle ücretsiz olarak deprem dayanıklılık testine tabii tutulmalı. Binlerce kiloluk betonların altında hem kendi, hem de sevdiklerimizi canını kaybetmek istemiyorsak el birliğiyle şehrimizi depreme dayanıklı hale getirmeliyiz” 

Editör: Onur Yılmaz