TÜİK, Ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon geçen aya göre artarak yıllık yüzde 80,21’e yükseldi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, açıklanan rakamlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ BİLİMDEN UZAK POLİTİKALARLA YÖNETİLİYOR”

Başkan Akan, “TÜİK, yine hiçbirimizin inanmadığı bir enflasyon verisi açıkladı. Bağımsız araştırmacıların oluşturduğu ENAG ise yıllık enflasyon rakamı yüzde 181,37 olarak belirledi. Manava, markete her gittiğimizde hangi rakamın doğru olduğunu görüyoruz. Önümüzde kış ayları var. Ekim ayından itibaren elektrik ve doğalgaz kullanımı artacak. Yaz aylarında iki enerji harcamasına da arka arkaya fahiş zamlar yapıldı. Türkiye, temeli bilimsel olan bir ekonomi modeliyle yönetilmiyor. Enflasyonun bu denli yükselmesinin tek nedeni, bilimden uzak bir politika yürütülmesidir” dedi.

“TÜRK MİLLETİNE AÇLIĞI VE SEFALETİ REVA GÖRÜYORLAR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Çocuklarımızın kırtasiye ve okul masrafları, elektrik ve doğalgaz faturaları gelecek. Ev içi gıda harcamaları yükselecek. Kışlık kıyafet ihtiyacı baş gösterecek. TÜİK’in Ağustos ayı verisi bile bize gösteriyor ki, kış ayları Türk milleti için çok zorlu geçecek. İktidar değişmediği sürece Türkiye’nin sağlıklı bir ekonomiye kavuşması mümkün değil. Her fırsatta olduğu gibi bir kez daha Cumhur ittifakına sesleniyoruz, halkımıza daha fazla zulüm etmeyin, ülkeyi bir an önce seçime götürün. Bir kişinin ağzından çıkan sözle ülke yönetilmez, Türkiye de yönetilemiyor. Türk milletine açlığı, sefaleti reva görmekten vazgeçin” HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz