İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti İl Başkanı Ali Zafer İksir, Gençlik Kolları Başkanı İsmet Faruk Arslan ve beraberlerindeki heyet, Lalapaşa Mahallesi'nde yoğun şekilde yaşayan Afgan göçmenleri ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu. Gündüz bölümündeki programların ardından akşam da ‘Milli Göç Doktrini ve Eylem Planı’ konferansı vardı. Konferansta Türkiye’deki kayıtlı, kayıtsız göçmen sayısının 91 ülkenin nüfusundan fazla olduğu bilgisi verildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Tolga Akalın ve beraberindeki heyet Manisa'da gün içerisinde bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra akşam verdikleri konferans ile İYİ Parti'nin kaçak göçmen sorunu için hazırladığı "Milli Göç Doktrini ve Eylem Planı"nı anlattı.

Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı

"Göç Mühendisliği İle Türkiye'yi Bölmeye Çalışıyorlar"

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti İl Başkanı Ali Zafer İksir, Gençlik Kolları Başkanı İsmet Faruk Arslan ve beraberlerindeki heyet, Lalapaşa Mahallesi'nde yoğun şekilde yaşayan Afgan göçmenleri ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu.

Yaşanan sürecin bir göç mühendisliği olduğunu ve Türkiye'yi bölme projesinin bir ayağını oluşturduğunu söyleyen İYİ Partili Akalın "Binlerce kilometre yolu Afganistan'dan, Pakistan'dan yürüyerek geliyorlar. Sınır güvenliğinin olmadığı gibi sınır bölgesindeki illerde de insan ticareti yapan gruplar bu süreci hızlandırıyor. Gelen bu düzensiz göç dalgası ile ülkemiz sosyo-ekonomik ve demografik açıdan büyük bir sorunla karşı karşıya kalıyor. Amaç ise göç mühendisliği ile Türkiye'yi bölmek. İYİ Parti olarak  "Milli Göç Doktrini ve Eylem Planı"mızı bu büyük sorunu çözmek için oluştuk ve bu soruna eylem planı ile yaklaşıp, bir çözüm sunan tek siyasi partiyiz" dedi.

Gündüz programlarının ardından MASKİ Konferans salonunda kalabalık bir dinleyici grubuna “Milli Göç Doktrini ve Eylem Planı”nı anlatan Akalın ve ekibi sırasıyla AK Parti hükümetinin göçmen politikasını, Türkiye'deki kayıtlı, kayıtsız göçmenlerin güncel verilerini, gelecekte oluşabilecek senaryoları ve eylem planını aktardı.

"Ülkemizin En Büyük Sorunlarının Başında Kaçak Göçmen Sorunu Geliyor"

Konferansın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir "Ülkemizin en büyük sorunlarının başında kaçak göçmen sorunu geliyor. Elimizdeki verilere bakacak olursak bugün ülkemizde kayıtlı ve kayıtsız olarak yaklaşık 8 milyon, şehrimizde de 12 bin sığınmacı ve kaçak göçmen bulunmaktadır. Özellikle Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, İranlı ve Afrika ülkelerinden ülkemize gelen bu göçmenler sosyo-ekonomik ve demografik anlamda ülkemizi büyük zarara uğratmaktadır. İYİ Parti olarak başta Suriyeli göçmenler olmak üzere tüm devletlerden gelen göçmenlerin tekrar ülkelerine gönderilmelerini uluslararası kurallara uygun şekilde yapacağız" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Güneyi, Suriye’nin Kuzeyinde Bir Terör Devleti Kurdurmayacağız"

Konferans konuşmacılarından Dr. Cenk Özatıcı AK Parti hükümetinin kaçak göçmen politikası üzerine konuştu. Türkiye'nin güneyinde kurulmak istenen bir terör devleti olduğunu söyleyen Özatıcı "Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde PKK-YPG eliyle bir terör devleti oluşturulması için o bölge boşaltılarak Türkiye'ye bir Suriyeli göçmen dalgası yaratıldı. İYİ Parti olarak ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurdurmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde Bulunan Göçmen Sayısı 193 Ülkenin 91'inin Nüfusundan Fazla"

Dr. Cenk Özatıcı'nın ardından sunum yapan Göç Politikaları Başkan Yardımcısı Hüseyin Evren Kavas güncel göçmen verilerini dinleyicilere aktardı. Türkiye’deki kayıtlı, kayıtsız göçmen sayısının 91 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu söylenen Kavas "Son veriler ışığında ülkemizde kayıtlı, kayıtsız 8 milyon göçmen bulunmaktadır. Suriyeli nüfus başta olmak üzere, Afgan, Pakistanlı, İranlı ve Afrika ülkelerinden çok sayıda göçmen ülkemizde yaşamaktadır. BM’nin tanıdığı 193 ülkenin 91’inden daha fazla nüfusa sahip bir göçmen sorunu ile karşı karşıyayız" dedi

"Kanla Kazanılanı, Parayla Kaybetmeyeceğiz"

Daha sonra kürsüye çıkan Bekir Ali Yüksel göçmen sorununun gelecekte Türkiye’ye yaşatacağı sorunlar üzerine konuştu. Atalarımızın savaşarak kazandığı, şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan toprakların, parayla kaybettirilmeye çalışıldığını söyleyen İYİ Partili Yüksel "Bu süreci sizlere 3 şekilde anlatacağım. Pakistanlılaşma, Afganistanlaşma ve Filistinleşme. Başka ülkelerin içişlerine müdahale etme, müdahil olunmasına izin verme ve bunun neticesinde kendi ülkenin terörle muhatap olmasına ve istikrarsızlaşmasına verilen ad Pakistanlaşmadır. İlk karşılaşacağımız süreç bu olacaktır. İkinci süreç ise Afganistanlaşma Afganistan’dan dünya haşhaş üretiminin yüzde 80’inini gerçekleştirmektedir. Yaşanan göçlerle ülkemize gelen Afganlar yanlarında uyuşturucu madde getirmektedir. Bu gelen göçmenlerin arasında uyuşturucu kimyagerleri de çok büyük sayıdadır. Gençlerimizin geleceği tehdit altındadır. Yaşanacak son süreç ise Filistinleşme sürecidir. Tarihte bazı Filistinliler, topraklarını Yahudilere satmış ve ülkelerinin ilerleyen yıllarda İsrail tarafından işgal edilmesine ve İsrail’in Filistin topraklarında kök salmasına zemin hazırlamışlardır. Türkiye’nin de önümüzdeki süreçte benzer sıkıntıları yaşaması olasıdır. Yabancı uyruklu kişiler 2022 yılına dek tarım vasfı taşımayan arazilerle 30 milyon metrekareyi aşkın taşınmaz edinmişlerdir. Buna ek olarak TÜİK rakamlarına göre yabancılara 2022 yılında 67 bin 490 konut satılmıştır. Bizler kanla kazanılanı, parayla kaybetmeyeceğiz” dedi.

"5 Aşamada Tüm Göçmenleri Ülkemizden Göndereceğiz"

Konferansın son konuşmacısı olarak sahneye çıkan İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın İYİ Partinin göç sorununa karşı hazırladığı eylem planını anlattı.  İYİ Parti iktidarında 5 aşamada tüm göçmenleri ülkelerine geri göndereceklerini söyleyen İYİ Partili Akalın "İYİ Partinin Milli Göç Doktrini, iktidarımız döneminde uygulayacağımız politikaların temel esaslarını ve çerçevesini belirlemektedir. Milli Göç Doktrinimiz kapmasında Türkiye'ye kaçak yollarla gelmiş ya da kaçak duruma düşmüş tüm düzensiz göçmenler her hal ve şartta uluslararası hukuka uygun bir şekilde sınır dışı edilecektir. İlk aşamada Esad ile görüşeceğiz, eğer bu sorunu bu şekilde çözemezsek, ikinci aşamada Avrupa'ya buyurun gelin sizde aracılık yapın bu sorunu çözelim diyeceğiz. Yine çözülemez ise 3. ve 4. Aşamalarda ülkemizdeki göçmenleri eşit miktarlarda Avrupa ülkelerine bölüp sizlerle bu yükü paylaşalım diyeceğiz. Hiçbir basamak olumlu sonuçlanmaz ise son seçenek bizim bu sorunu kesin çözeceğimizin iradesidir. Kaçak göçmenlere isterseniz Avrupa'ya gidin, yoksa sizin için açacağımız alana sizleri yerleştireceğiz diyeceğiz. Bizler İYİ Parti olarak kaçak göçmen sorunu hakkında tek eylem planı olan siyasi partiyiz ve ne olursa olsun ülkemizi bu sorundan kurtaracağız" diye konuştu.

Muhabir: Özkan ÇELİK