Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara çağrıda bulunarak önümüzdeki 5 gün boyunca dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle dolar, altın ve euro yatırımcılarının uyanık olması gerektiğini vurgularken, döviz ve altın piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki 5 güne dikkat

Finans Analisti İslam Memiş, piyasalardaki son dönemdeki dalgalanmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki 5 günü işaret ederek, rekor artış tahminlerini paylaştı. Dolar kurundaki sürekli yükseliş eğiliminin devam edeceğini belirtti ve Borsa İstanbul'da yüzde 2 oranında bir artış yaşandığını vurguladı. Ayrıca, Euro'nun TL karşısında değer kaybettiğini de özellikle vurguladı.

Euro 50 TL’yi aşacak

Piyasayı titizlikle analiz eden Memiş, dolar ve Euro kurlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Dolar kurunun 30.31 TL seviyesinde olduğunu belirterek, 30 üzerindeki yükseliş eğiliminin devam edeceğini vurguladı. Euro'nun 32,99 TL seviyelerinde işlem gördüğünü belirten Memiş, 2024 yılında 50 TL'nin üzerinde bir kur öngördüğünü söyledi.

Baskı FED’in faiz kararına kadar sürecek

Gram altının izleyeceği fiyat aralığını söyleyen ve ons altındaki baskıya da değinen Memiş, “2040 TL ile 2070 TL arasında olacak. Gümüş ons için 22.60 dolar seviyesi destek oluyor ve bu 24 dolara kadar yükselebilir. Ons altındaki baskıda FED’in faiz kararına kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar! Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar!

Kaynak: Haber Merkezi