Altın fiyatları, dolar kuru ve faiz oranları Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline geldi. Dövizdeki yatay seyir, yatırımcılar arasında tartışılmaya devam ederken, ekonomistler bu durum hakkında olumsuz görüşler dile getiriyor. Altın uzmanı İslam Memiş, Temmuz ayını sürekli vurgulayarak, belirli hazırlıkların yapıldığı konusunda uyarıda bulunuyor. Peki, İslam Memiş döviz kuru hakkında neler söyledi? Detaylar haberimizde…

Çarpıcı iddialarda bulundu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Temmuz ayı için dikkat çekici tahminlerde bulundu. Memiş, altın fiyatlarının Temmuz'da artacağını belirtti. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Temmuz ayında faiz indirimi yapacağını öngören Memiş, Türkiye'nin de benzer adımlar atabileceğini ifade etti.

Altın stokluyor

Jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının altın biriktirmesi de altın fiyatları üzerinde etkili olabilir. "Temmuz ayının altın piyasaları için kritik bir dönem olacağını düşünüyorum" diyen Memiş, "Suikastlar, kazalar ve davalar sonucunda siyasi liderlerin değişmesi gibi durumlar yaşanıyor.

Merkez bankaları deli gibi altın stokluyor. Temmuz ayı itibariyle bazı şeylerin hazırlığı yapılıyor ve tüm işaretler Temmuz'u gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bugün başlıyor! Emeklinin zam farkı bugün hesaplarda Bugün başlıyor! Emeklinin zam farkı bugün hesaplarda

Kaynak: Haber Merkezi