Yatırımcılar için uzun yıllardır güvenli bir liman olan altına olan ilgi sürüyor. Altın piyasasındaki dalgalanmalar yatırımcıları düşündürürken, uzman İslam Memiş'ten altınla ilgili çarpıcı öngörüler geldi.

Memiş, kısa vadede altında toparlanma beklediğini belirterek, önümüzdeki haftalarda yeni bir düşüş baskısının görülebileceğini açıkladı. Bu dalgalanmalar karşısında yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Memiş, ani alım-satım işlemlerinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Any Conv.com Dugun Yapacaklar Dikkat Evleneceklere Altin Alin Uyarisi Geldi 17104063981259

Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesine göre, 0.25 gram ve 0.50 gram altınların üretimi durduruldu. İslam Memiş, bu kararın küçük gramajlı altınların piyasada azalmasına neden olacağını ve bu durumun altın yatırımlarına olumsuz yansıyacağını belirtti.

Hangi altına yönelmeliyiz?

Fiziki altını saklama zorlukları nedeniyle bankalar üzerinden altın yatırımının arttığını belirten Memiş, bankaların alım-satım makas aralıklarının yatırımcıya zarar verebileceğini ifade etti. Bankadan altın almanın güvenli olduğunu söyleyen İslam Memiş, makas aralıklarının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

12102015_altin

Bunlara dikkat edin

İslam Memiş, “Yatırımcılar dikkat etsin” diyerek şunları sıraladı:

Fiziki altın ve saklama: Güvenlik nedeniyle fiziki altın yerine banka kasalarında saklamanın tavsiye edildiğini belirtti. Ancak, bankalardan altın alırken makas aralığının dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Altın türü: Yatırımcıların 22 ayar çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altınları gibi farklı altın türleri arasında tercih yapabileceklerini söyledi. Ayrıca, 24 ayar gram altının da yatırım için uygun olduğunu ifade etti.

Piyasadaki dalgalanmalar: Altın fiyatlarının zaman zaman dalgalanabileceğini belirterek, bu durumda sabırlı olunması ve yatırımın uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi

Kaynak: Haber Merkezi