Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, 14 Şubat Sevgililer günü öncesinde hediye almak isteyen takipçilerine önemli uyarılarda bulundu.

"Altının da mücevheratın da ucuzu olmaz" diyen İslam Memiş, "50 bin liralık pırlanta 25 bin lira olamaz. 20 bin liralık altın 10 bin lira olamaz. 'Olur' diyorlar da o zaman neden pahalıya satıp kazıkladılar? Bir üründe o kadar kâr gösterdiler mi? Herhangi bir eşyanın değeri nasıl olur da yarı yarıya ucuzlar? Fark var, çark var, yalan var" şeklinde konuştu.

Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı? Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı?

Normalde belirli bir değere sahip olan bu ürünlerin ucuz olamayacağını vurgulayan Memiş, vatandaşları bu tür alışverişlerde dikkatli olmaya çağırdı.

İslam Memiş öte yandan Sevgililer Günü'nde hediye almayı düşünenlere ilginç bir öneride bulundu. Memiş, "Hediye almak için illa pahalı olmasına gerek yok. Harcayacağınız parayla sevdiğiniz kişiye Bireysel Emeklilik Hesabı (BES) açabilir ve onu teşvik edebilirsiniz. Türkiye'de sigorta başlangıcı olmayan birçok kadın var; onlara bir ay bile olsa SGK açılışı ve ödemeleri yapılabilir. Bu, sizi ilerleyen zamanlarda hayırla yâd edecek anlamlı bir hediye olabilir" dedi

Kaynak: Haber Merkezi