Altın yatırımcıları, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD Merkez Bankası'nın gösterge olarak kabul ettiği ABD çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi öncesi, altın fiyatlarındaki son durum dikkat çekiyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi ve önemli öngörülerde bulundu. Altın fiyatlarının küresel gelişmelerden etkilenerek dalgalandığını belirten Memiş, yatırımcılara kademeli alım fırsatının geldiğini söyledi. Gram altın fiyatlarının 3500 lira seviyesine çıkabileceğini ifade eden Memiş, Youtube kanalında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ons altın 2343 dolar seviyesinde işlem görüyor. 2380 ve 2280 dolar aralıklarındaki beklentimi ifade etmiştim. Bu haftaki yol haritamız toparlanacağına dair. Bant aralığımız aynı, beklentilerimizde değişiklik yok. Ons altında önümüzdeki haftalarda direnç seviyelerindeki toparlanma bittikten sonra düşüş yönlü hareketleri takip etmeyi sürdüreceğiz."

"Elindeki TL'yi Altın Almak İçin Dolarda Bekletenler Şanslı"

Memiş, altın yatırımı yapmak için dolarda bekleyenlerin şanslı olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki haftalarda 2300 dolar veya altına sarkmalarda altın-dolar paritesi üzerinden işlemler yapanlar daha kazançlı çıkacaklar. Bu yıl iki defa dolar pozisyonu almıştık, bayramdan önce de bu pozisyonu yapmıştık," dedi.

Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor! Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor!

"Kademeli Alım Fırsatı"

Gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, "Dolar stabil olduğu için ons altındaki hareketlilik gram altını geriletti. 2400 lira güçlü bir destek seviyesi. Kademeli alım için fırsat geldi. Buraları bir alım fırsatı olarak değerlendirmekte fayda var," şeklinde konuştu.

"3500 Lira Seviyesini Hedef Alan Yükseliş Göreceğiz"

Memiş, Haziran ortası, son haftası ve Temmuz ayının ilk haftasında altın fiyatlarında yükseliş yönlü hareketler beklediğini belirterek, "3500 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi