İslam Memiş, altın alım ve satımlarıyla ilgili herkes tarafından merak edilen o soruları yanıtladı.

İslam Memiş, “Altın yatırımcısının saklama koşulları müsait değilse, uzun vadeli bir yatırımcıysa, faiz hassasiyeti yoksa banka üzerinden birikimine devam edebilir. Bankalardaki mevduat garantisi 400 bin liradır, 400 bin liranın üzerindeki miktarları farklı bankalarda devam edebilir.

Fiziki altın, saklama koşulları müsait olanlar için daha avantajlı. Alım-satım makas aralığı, fiyat rekabetinin tercihli olması gibi avantajları var. Hemen şöyle diyebilirler ‘Yastık altının ülke ekonomisine katkısı yok’ doğru yok.

Şehzadeler’de daire satılıyor! Şehzadeler’de daire satılıyor!

Ancak bu alım-satım makas aralığının vatandaşı zarar ettireceği, fiziki teslim yapılamayacağı anlamına gelmez. Kişi, bunlardan sebep sistemden uzaklaşıyorsa buna çözüm bulmak gerekli. Ben, fiziki altın tercih ediyorum.” diye konuştu.

Bankadan alım-satım yapmak için hangi saatler değerlendirilmeli sorusunu yanıtlayan Memiş, hafta içi 10.00-17.00 saat aralığının en uygun vakitler olduğunu belirterek, “İç piyasalar saat 10:00’da açılıyor. Yani, piyasa 10:00 itibariyle normale başlıyor.

Bu saatler dilimi haricinde özellikle hafta sonu bankadan alım-satım yapmak oldukça yanlış bir karar olur.

Son olarak gram altının 2024 yılına 2.050 liradan başlayarak bugünlerde 2.450-2.500 lira aralığında oyalandığının altını çizen Memiş, “Yıl sonuna kadar 3.000 lira öngörüm devam ediyor.

Mayıs ayındaki dinlenmeler altın alacaklara fırsat sunuyor. Gram altın, Türkiye’de yatırımcısına en çok kazandıran bir yatırım aracıdır. Temmuz ayı itibariyle yeni rekorlarını test etmesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi