Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklara armağan ettiği ve ülkece kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Düzenlenen etkinlikte ilk olarak Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonrasında Bircan Özel Eğitim & Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezi öğrencileri Işıkoba sakinlerine hazırladıkları şiirlerini okudu, şarkılarını söyledi ve dans gösterilerini sundu. Saruhanlı Fizyofit Plus kurucusu Fizyoterapist Anıl Balık da programa katılım gösterdi.

Düzenlenen program hakkında Özel Işıkoba Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Buse Börekçi “Aileler, yaşlılar, gençler ve çocuklar için yapılacak her çalışmanın içinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Hepimiz için önemli olan iki şey var. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve geçmişimiz olan yaşlılarımız. Çocuklar ve yaşlıların birlikte vakit geçirmesi, birbirlerine rehber olmaları, yaşam deneyimlerini paylaşmaları gibi olumlu pekiştireçler birlik ve beraberliğe katkı sağlar. 23 Nisan tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri ve içtenlikle paylaşılmasını, dünyaya yayılmasını, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayan ilk ve tek çocuk bayramı. Biz Işıkoba ailesi olarak Saruhanlı Bircan Özel Eğitim & Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık. Hazırlanan programda çocuklar ve yaşlılar bir araya gelerek şiirler okundu, şarkılar söylendi ve çeşitli oyunlar oynandı. Sonrasında Bircan Özel Eğitim & Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezi öğrencileri emekleriyle hazırladıkları hediyeleri takdim ederek sakinlerimizi duygulandırdı. Sakinlerimiz, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken çocuklar da sakinlerimizin Ramazan Bayramını kutlayarak karşılıklı bayramlaşma töreni gerçekleşti. Sakinlerimizin yaşamlarını sağlıklı, mutlu ve memnuniyet dolu bir şekilde geçirmeleri için bu tür etkinlikleri düzenli olarak sürdürmekteyiz.” Dedi.

Özel Işıkoba Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Necati Işık; aileler, çocuklar, yaşlılar ve gençlerle yapılacak her çalışmanın içinde olduklarını belirterek programa önderlik eden Saruhanlı Bircan Özel Eğitim & Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Aşkın Nehir’e, programı gerçekleştiren ve renklendiren Merkez öğrencilerine, öğretmenlerine ve Işıkoba ailesine teşekkürlerini sundu.

Özel Işıkoba Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Necati Işık; 1,2,3 ve 4 kişilik odalar ile 7/24 sağlık, fizyoterapi ve psikososyal destek hizmeti vererek sakinlerin günlük yaşamları süresince gözetim ve destek sağlayarak yaşam kalitelerini sürdürebilmelerine olanak sağlayan bir hizmet sunmakta olduğunu belirtti ve bilgi almak isteyenlerin 0507 465 55 10 numaralı telefondan kendileri ile iletişime geçebileceklerini belirtti.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt