Çalıştığı işyerinde mobbing mağduru olduğunu belirten işçi, istifa sonrasında açtığı davada mahkeme tarafından reddedilmişti. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, yapılan incelemenin ardından işçinin mobbinge maruz kaldığına hükmetti ve manevi tazminata karar verdi.

Çalıştığı işyerinde sürekli aşağılandığını ve görev tanımı dışında işlere zorla yönlendirildiğini iddia eden işçi, yaşadığı mobbing nedeniyle istifa etmişti. İş Mahkemesi'nde açtığı davada manevi tazminat talebinin reddedilmesi üzerine işçi, kararı istinafa taşıdı.

İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu! İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu!

Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, dosyadaki tanık anlatımları, mail içerikleri, psikolojik tedavi raporu ve tıbbi belgeleri inceleyerek olayların kronolojik sıralamasını değerlendirdi. Mahkeme, davacının işveren tarafından aşağılandığı, görev tanımı dışındaki işlerin zorla yaptırıldığı, hedeflerin tutturulmaması durumunda işten çıkarılacağına dair tehdit içeren mailler aldığına hükmetti.

Mahkeme, davacının bu süreçte sağlığının bozulduğunu, psikolojik taciz ve baskıya uğradığını belirleyerek işçi lehine manevi tazminata hükmetti. Mahkeme, davacının kişilik haklarına yapılan ağır ihlal nedeniyle uygun bir miktarda manevi tazminata hak kazandığına karar verdi.

Editör: Zerrin Ağar