Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin Manisa protokolü ile olan buluşmaları devam ediyor. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı hizmet binasında ağırlayan MÜSİAD Manisa Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'nın her anlamda büyümeye devam ettiğini ve öncü ürünleri ile adından söz ettirdiğine dikkat çekerek, "Bizde bu çıtayı yükseltmek amacındayız" dedi.

MÜSİAD, yeni hizmet binasında Manisa protokolü ile bir araya gelmeye devam ediyor. Manisa'nın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözümü noktasında hazırladığı raporlar ile önemli bir işlevi yerine getiren MÜSİAD, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ağırladı.

Manisa'nın her türlü sorun ve sıkıntısına çözüm aramaya devam edeceklerini belirten MÜSİAD Manisa Başkanı Abdullah Tekin düzenlenen toplantının tanışma ve kaynaşma amaçlı olduğunu belirtirken, Vali Erdoğan Bektaş'ı hizmet binalarında ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

"AMACIMIZ TİCARET HACMİNE KATKI SAĞLAMAK''

MÜSİAD Başkanı Tekin, derneği tek amacının ilin ticaret hacmine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Amacımız şehrimizin ticaret hacmine katkı sağlamaktır. Sadece iş adamları derneği değil, sosyal ve kültürel değerleri de yaşatmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Manisa her anlamda büyümeye devam ediyor ve öncü ürünleri ile adından söz ettiriyor. Bizde bu çıtayı yükseltmek amacındayız. Değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımız oluyor. Manisa'yı her alanda temsil etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

"MANİSA'DA FARKLI DÜNYALAR VAR''

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Manisa'yı yavaş yavaş tanımaya başladığını belirterek gün geçtikçe Manisa adına daha verimli çalışmaların olacağını söyledi. Vali Bektaş, Manisa'nın kendi içinde farklı bir dünya ve yapısının olduğunu altını çizerek,"Manisa'da mevcut bir enerji bir potansiyel var. Burada çok farklı bir dünya var. Buraları biliyorduk ama tabi ayrıntıları ile bilmiyorduk. Birkaç öne çıkan ürünü ile biliyorduk. Manisa biraz İzmir'in gölgesinde kalmış. Ön plana çıkmamış. İzmir'in dinamosu gibi düşünmek gerek. İzmir'in sanayisi Manisa'ya taşınmış durumda. Bu durumu yönetebilirseniz, hedeflerinizi koyar tutturabilirseniz olumlu bir avantaj olur. Manisa'daki tarımın payı sanayiden daha fazla. Önem verilmesi konular mevcut. 5 yıl önce jeotermal diye bir şey bilmezdik burada ama şu anda Alaşehir'de bu kullanılmaya başlanıldı. Gördes-Akhisar tarafında nikel kobalt madeni çıkartılıyor hem de kuzey yarımkürenin en büyük madeni durumunda. En büyükler hep Manisa'da" şeklinde konuştu.

Manisa'nın Türkiye ölçeğinin üstünde bir merkez olduğuna dikkat çeken Vali Bektaş, "Manisa'nın kendine daha büyük hedefler seçmesi gerekir. Türkiye'de rakibi olmamalıdır. Manisa temel standartları yakalamış bir il olarak resmedilebilir. Her türlü kurum ve kuruluşuyla kendi politikalarını uygulamalı ve hedefini tutturmalıdır. Belirli sorunlar da yok değil. Bu sorunları da sizler gibi sağlıklı düşünen sivil toplum kuruluşlarıyla olacaktır. Tüccarlar insanlarla en çok ilişki kuran kişidir. Bu yüzden tüccarlar bir ilin yüzü olarak nitelendirilebilir. Toplumun içini, ruhunu düzeltmek gibi de bir sorumluluğunuz var. Sosyal dönüşümler her ne kadar zaman alsa da ülke olarak her açıdan iyi bir noktadayız" dedi.

Editör: TE Bilişim