İran’dan fırlatılan balistik füze, Türkiye üzerinde atmosfere girmeden Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından imha edildi. Bu, son dönemde Türk hava sahasında engellenen üçüncü füze olarak kayda geçti.
Gece saatlerinde Adana, Batman ve Diyarbakır’da birçok vatandaş füzeyi ve engellenme anını gözlemledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm tedbirler kararlılıkla alınmakta, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili ülkeyle görüşülmektedir” dedi. Bakanlık, milli güvenliğin öncelendiğini ve bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini vurguladı.
Daha önce 9 Mart’ta İran’dan atılan bir balistik füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirilmiş, bazı mühimmat parçaları Gaziantep’e düşmüş, can kaybı yaşanmamıştı. 4 Mart’ta da Hatay üzerinden gelen bir füze NATO Hava Savunma Sistemleri tarafından engellenmişti; füzenin bir parçası Hatay Dörtyol’a düşmüş, herhangi bir can kaybı olmamıştı.
Milli Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasının korunması amacıyla Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi’nin konuşlandırıldığını duyurdu.





