İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu konvoydaki helikopterlerden birinin kaza yaptığını açıkladı. Aynı helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu ileri sürüldü. Konvoyda üç helikopter bulunduğu, diğer iki helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığı bildirildi.

Doğu Azerbaycan Valiliği, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kazasıyla ilgili "olası ölü ve yaralılar" hakkında henüz bilgi verilemeyeceğini belirtti.

Yardım Ekipleri Yolda

Putin ve Esad ile Moskova’da buluştu Putin ve Esad ile Moskova’da buluştu

Kaza, başkent Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısındaki Culfa kenti yakınlarında meydana geldi ve yardım ekiplerinin olay yerine ulaşmaya çalıştığı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir baraj açılışı sonrasında dönüş yolunda helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletine zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Sert İniş Gerçekleştirildi

Helikopterin, yoğun sis ve aşırı rüzgar nedeniyle zor hava koşulları altında "sert bir iniş" yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Reisi'nin kara yolu ile Tebriz'e doğru hareket ettiği ve durumunun iyi olduğu öne sürüldü. Devlet televizyonu olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Kaynak: Haber Merkezi