Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın(MTSO) mülkiyeti altında bulunan Yunusemre ilçesi Merkezefendi mahallesindeki tesislerindeki son kiracı olan Yunusemre Belediyesi'nin yeni binasına taşınmasıyla boşalan binanın yeni kiracıları bir an önce taşınmak için geceli gündüzlü hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

MTSO'nun yeni kiracıları olan Yunusemre Kaymakamlığı, İlçe Nüfus Müdürlüğ, AFAD, İlçe Müftülük, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü  yeni yerlerinde bir an önce vatandaşlara hizmet sunabilmek için taşınma işlemlerine hız verdi.

OTEL OLARAK PLANLANAN BİNA RESMİ KURUMLARIN İMDADINA YETİŞİYOR 

2014 Yılının 20 Haziran’ın yakalandığı hastalıktan dolayı yaşamını yitiren TOBB Başkan Yardımcılığını ve MTSO Başkanlık görevinde bulunan Bülent Koşmaz ve O dönemin yönetim kurulu üyelerince projelendirilip tamamlanan binanın ilk kiracısı Manisa Büyükşehir Belediyesi olmuştu.Bilindiği üzere Büyükşehir belediyesi İzmir-Manisa yolu üzerindeki binasını tamamlamasının ardından binayı MTSO’ya teslim etti.İkinci kiracı ise Yunusemre Belediyesi oldu. Onlarda eski yerlerindeki yeni binasının tamamlanmasının ardından boşalan binanın yeni sakinleri  Yunusemre Kaymakamlığı bünyesinde bulunan ilçe müdürlük birimleri oldu.

Merkezefendi mahallesindeki esnaflar yeni birimlerin taşınmasından dolayı oldukça mutlu olurken bölgede oturan vatandaşları ise araçlarını nereye koyacakları endişesi kapladı.

Vatandaşların bazıları da, Kaymakamlık başta olmak üzere Nüfus Müdürlüğü, AFAD, Müftülük, Gençlik ve Spor birimlerinin yanı sıra bazı birimlerinde aynı bina çatısı altında hizmet sunacağından dolayı sevinçli.

Yaz öncesinde Manisalıların hizmetine sunuldu! Yaz öncesinde Manisalıların hizmetine sunuldu!

İlgili birimlerin kendi binaları yapılıncaya kadar taşınacakları MTSO ek hizmet binasında hizmet vermeyi sürdüreceği belirtildi.

“BİRÇOK KURUMU TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAK İKİNCİ BİR BİNA YOK”

MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, "Manisa günden güne hızla göç alarak büyüyen bir il dolayısıyla kamu kuruluşlarında vatandaşlara yönelik vereceği hizmetler için hizmet binası gerekli. Birçok kurumu tek çatı altında toplayacak ikinci bir bina yok. TOBB’nin desteği ile odamızın yaptığı ek hizmet binamız kamu kurumlarının bina sorunun ortadan kaldırıyor olması bizleri mutlu ediyor. Vatandaşların şehrin ulaşabileceği bu noktadan hizmet alacak olmaları da sevindirici" dedi

Muhabir: Ahmet ÜNSAL