Covid-19 pandemisinin etkileri sürerken, Medical Park Karadeniz Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zeydin Acar, Covid-19 geçirenlerin kalp sağlığına dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Acar'a göre, Covid-19 geçiren hastaların yaklaşık üçte biri, korona virüs kaynaklı kalp krizi veya kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor.


 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Zeydin Acar, Covid-19'un sadece bir enfeksiyon ve sağlık sorunu olmadığını, aynı zamanda kalp krizi ve kalp damar hastalıklarına da neden olduğunu belirtiyor. İmmün sistemdeki baskılanmanın kalp krizi riskini artırdığını ifade eden Acar, bu durumun Covid-19 geçiren hastalarda kalp sağlığını olumsuz etkilediğini söylüyor.


 

Acar, Covid-19 sürecinde hastaların hastaneye ulaşma sürelerinin uzamasının ciddi sonuçlara yol açtığını vurguluyor. Covid-19'un kalp hastalıklarını etkilediğini ve bazı kalp sorunlarına yol açabileceğini belirten Acar, özellikle kalp kası tutulumu olan hastaların tedavilerini aksatmamaları gerektiğini ve doktorlarıyla işbirliği içinde olmaları gerektiğini dile getiriyor.


 

Covid-19 geçiren ve sonrasında nefes darlığı veya çarpıntı gibi belirtiler yaşayan bireylerin mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurmaları gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Zeydin Acar, Covid-19'un kalp sağlığı üzerindeki etkilerini göz ardı etmemeleri gerektiğini ifade ediyor. 

Kaynak: İHA