Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan “Orta Vadeli Program’da haftada 4 gün mesai uygulanacak” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Orta Vadeli Program’da çalışma günlerinin 4’e düşürüleceğine dair herhangi bir hüküm bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada, “İş-yaşam uyumunun ve çalışan verimliliğinin artırılması doğrultusunda çalışma günleri ayarlaması için pilot uygulama yapılacaktır” ifadesinin yanlış yorumlandığı belirtildi.
“Pilot uygulamalara yöneliktir”
DMM, söz konusu ifadenin haftada 4 gün mesai uygulamasını değil, dönüşen işgücü piyasaları ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde yürütülecek pilot projelere işaret ettiğini kaydetti.
Açıklamada ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memurların haftalık çalışma süresinin 40 saat olduğu ve tatil günlerinin cumartesi ile pazar olduğu hatırlatıldı. İş Kanunu’na göre ise haftalık azami çalışma süresinin 45 saat olduğu, bu sürenin işin niteliğine göre 5 veya 6 güne bölünebildiği ifade edildi.
“Kamuoyumuz yalnızca resmi açıklamalara itibar etmelidir”
DMM, yanıltıcı bilgi ve değerlendirmelerin dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, kamuoyunu sadece resmi açıklamalara itibar etmeye çağırdı.