Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Turgutlu Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen başarılı bir istihbari operasyon sonucunda, uyuşturucu ve uyarıcı madde imalat ve ticareti yapan bir çeteye darbe indirildi.

Otomobil hırsızlığı saniye saniye kamerada! Otomobil hırsızlığı saniye saniye kamerada!

GÜRCİSTAN’DAN MANİSA’YA UZANAN OPERASYON

Operasyon kapsamında şüphelilerin, Gürcistan üzerinden temin edilen ve uyuşturucu imal etmeye yarayan makine parçalarını Manisa'ya getirerek, Gürcistan ve İstanbul'dan hammadde temin eden şahısların Turgutlu ilçesinde bulunan eski tavuk çiftliği içerisinde uyuşturucu imalathanesi kurdukları tespit edildi. İmalatın ardından ürünlerin diğer illere sevkiyatının yapıldığı bilgisine ulaşan ekipler, operasyon için harekete geçti.

ONBİNLERCE HAP YAKALANDI

Operasyon neticesinde yapılan aramalarda, tespit edilen tavuk çiftliği ve 9 ikamette toplamda 358 bin 858 adet sentetik ecza hap, 122 kg toz halinde uyuşturucu madde (imal edildiğinde 305.000 adet sentetik ecza hap), ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.

4 ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI

Olayla ilgili olarak H.E. (34), M.S. (34), K.B. (27), K.D. (54) isimli 4 şüpheli şahıs emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edileceği bildirildi. Manisa Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan suç örgütleriyle kararlı bir mücadele yürüttüğünü vurgulayarak, kamuoyunu bilgilendirdi. Operasyonun, halkın sağlığını tehdit eden suçlara karşı mücadelenin bir göstergesi olduğu belirtildi. Operasyonun, Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün kararlılıkla devam eden suçla mücadele çabalarının bir parçası olduğu ifade edildi.

 

Kaynak: Özkan Çelik