Özel Haber: Burhan Akdemir

Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com internet haber sitemizde yayınladığımız ‘Manisalılar Merkezefendi’ye çocuk servisi istiyor’ başlıklı haberimiz gündem oluşturdu. Haber İnternet üzerinden yaklaşık 70 bin kişiye erişti, yüzlerce Manisalı haberi paylaştı, yorum yaptı tepki gösterdi. Haberimiz yayına hazırlandığı saatte, devam eden ankete katılan bin 398 kişiden bin 260 kişi servisin yeniden açılmasını talep etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ani bir programla Manisa’ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde incelemede bulundu. Bakan Koca’nın Manisa ziyaretinin ardından dün basına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli 15 Kasım’dan itibaren Merkeefendi  Devlet Hastanesi’nde çocuk polikliniğinin hizmete gireceğini duyurdu.

MANİSA’DA Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte kadın doğum ve çocuk servisleri Şehir Hastanesi’ne taşındı. Konuyla ilgili Cuma günkü sayımızda yer verdiğimiz ve www.manisakulishaber.com adlı internet haber sitemizde yayınlanan habere Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Sayfamızı yorum yağmuruna tutan Manisalılar, Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk acil ve çocuk servisi istedi.

Manisa’da Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Merkezefendi Devlet Hastanesi’ndeki kardiyoloji ve kadın doğum bölümleri ile Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesinde verilen sağlık hizmetleri Şehir Hastanesi’ne taşındı. Servislerin taşınmasıyla ilgili Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com internet haber sitemizde yayınladığımız ‘Manisalılar Merkezefendi’ye çocuk servisi istiyor’ başlıklı haberimiz gündem oluşturdu.

ANKETE YOĞUN KATILIM

Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk acil ve çocuk ünitesi açılması talebi ile ilgili haberimize yoğun ilgi gösterilirken konuyla ilgili bir de anket çalışması yaptık. www.manisakulishaber.com adlı internet haber sitemizde düzenlediğimiz  ‘Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk acil servisi ve çocuk ünitesi istiyor musunuz?’ sorusuyla başlatılan ankete katılan vatandaşların bin 260 ‘kesinlikle İstiyoruz’ cevabıyla katıldı. ‘Evet, istiyorum’ diyen 111 kişi ve ‘Hayır, istemiyorum’ diyen 22 kişi ve ‘kararsızım’ diyen 5 kişi de ankette görüş bildirdi. Haber yayına hazırlandığı saatte kadar ankete bin 398 kişi katıldı.

SAYFAMIZ YORUM YAĞMURUNA TUTULDU

Manisalılar, Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk acil ve çocuk servisi yapılması önerimize büyük bir ilgiyle destek çıktı. www.manisakulishaber.com üzerinden paylaşılan haber ve anket internet üzerinden yaklaşık 70 bin kişiye erişti. Sosyal medya hesaplarımızdan da erişen yüzlerce okuyucu yorum yapıp paylaşarak habere destek verdi. 

İşte gazetemiz Manisa Olay ve internet haber sitemiz www.manisakulishaber.com’un facebook beğeni sayfasına yapılan yorumlardan bazıları:

 “Arabası olmayan ne yapacak gece çocuk hasta olsa taksi parası da yoksa. Hiç olmadı bir an önce çare bulunmalı koskoca hastane bir servis açılmalı”

“Şöyle bir düşünmek gerekirse koskoca yeni bir Merkezefendi Hastanesi kuruldu çocuk bölümü yok. Güzelyurt, Muradiye, Fatih, Yeni mahalle, Yuntdağ, Barbaros, Mesir, Laleli ve birçok Yunusemre ilçesinin sınırları içerisinde olan kişiler mağdur en azından bir kaç poliklinik bir de çocuk acil olması gerekiyor.”

“Muradiye’de gece çocuk ateşlense ne yapacağız yada çocuğu sürekli tedavi gören insanlar taaaaa şehrin diğer ucuna nasıl gelsin gitsin? Bugün git yarın geller tahlil beklemeler en azından merkezde çocukları gezdirerek tahlil vakitleri falan bekleniyor ya çocuk hastaneye yatsa bir durum olsa acil bir şey olsa taaaa oradan nasıl kaç kere gidip gelir insan? Bu nasıl bir saçma düzen bu durum acilen düzeltilmelidir çocuk hastanesi yada bölümü acilen merkezde olmalı.”

“Kesinlikle çocuk acil olması şart yetkililerin bir an önce bu sorun için çözüm bulması gerekiyor gece taksiyle gitmek istesek bile gece çalışan taksi bulamıyoruz Manisa’da. Çocuk çok önemli çünkü yüksek ateş durumunda acil hastaneye yetişmesi gerekiyor...”

Böyle saçmalık mı olur ya? Şehrin merkezinde çocuk acil yok. Yetkililer harekete geçmek için neyi bekliyor? Herkes görevini yapsın. Hiç mi düşünemediler Şehir Hastanesi'nde de olsun Merkezefendi’de de olsun. Her hastanede çocuk acil şarttır. Herkes kolaylıkla sağlık hizmetlerine ulaşabilmelidir.”

Merkezefendi Hastanesine çocuk acil ve çocuk polikliniği acilen açılmasını rica ediyorum. Çocuklarımıza geç kalınmış herhangi bir sorun oluşursa vebali Merkezefendi hastanesi yöneticilerinde olur. En azından çocuk acil olsun muayene için gene yeni hastaneye gidilir ama ACİL ŞART.....”

“Çocuk hastanesinin şehir hastanesine taşındığını hiç duymadık. Kızım hastalandı gittik hastaneye her yer zifiri karanlık! Meğer şehir hastanesine taşınmış. Ne bir haber ne bir duyuru hiç bir şekilde bilgimiz olmadı. Her neyse bir şekilde gidebildik şehir hastanesine. Olmayanlar nasıl gidecek? Bu işe çözüm bulunsun, Merkezefendi de çocuk acil olmalı kesinlikle. Çünkü şehir hastanesi gerçekten uzak.”

MERKEZ EFENDİ ACİL SERVİSİNE GELEN 18 YAŞ ALTI GERİ ÇEVRİLDİ

Manisa Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Merkez Efendi Devle Hastanesi’nin acil servis prosedürü de değişti. Hastaneye çeşitli şikayetler ile gelen 18 yaş altı genç, çocuk ve bebeklerden uzman doktor olmadığı gerekçesiyle yeni yapılan Manisa Şehir Hastanesi’ne gitmeleri istendi. Muayene olamadan bebekleri ve çocuklarıyla hastaneden ayrılan birçok vatandaş duruma tepki gösterirken yeni yapılan bir hastanede çocuk ve bebeklere bakacak bir poliklinik olmamasını anlayamadıklarını dile getirdiler.

SAĞLIK BAKANI GELDİ AMA…

Öte yandan, haberin gündeme gelmesinin ardından Cumartesi günü açıklanan ani program ile Manisa’ya gelerek yeni açılan Manisa Şehir Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katıldığı değerlendirme toplantısında bu konunun gündeme getirilip getirilmediği belirtilmedi.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERDİLER… MERKEZEFENDİ’YE ÇOCUK POLİKLİNİĞİ AÇILIYOR

Yaptığımız haber ve düzenlenen anketin ardından dün konuyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde çocuk polikliniği açılmasını isteyen vatandaşların talebine duyarsız kalmayan AK Parti İl Başkanlığı soruna çözüm buldu. İl Başkanı Berk Mersinli basının karşısına çıktı ve 15 Kasım itibari ile Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde çocuk polikliniğinin yeniden açılacağını duyurdu. Mersinli’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:  “Manisa Merkez Efendi Hastanesi’ndeki çocuk polikliniği Manisa Şehir Hastanesine uzmanlaşma adına taşınmıştı. 15 Kasım’dan itibaren bir çocuk polikliniği açılışı olacak. Çocuk polikliniği Merkez Efendi Hastanesi’nde de hizmete girecek. İnsanlarımız bu bölgede çocuk hastanesi yokluğunu hissetmeyecek”

Editör: TE Bilişim