Manisa üzümcünün sorunları artık Meclis güvencesinde çözülecek. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, üzüm üreticilerinin sorunlarının çözümü için verilen araştırma önergesinin kabul edildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaşım yapan Akçay, şunları aktardı: “Üzüm üreticilerine müjde! Üzüm üreticilerinin sorunları için verdiğimiz araştırma önergesi kabul edildi. Az önce mecliste üzüm üreticilerinin sorunları için araştırma komisyonu kuruldu. Manisalı üreticilerimize hayırlı olsun.”

Komisyonun kurulması konusunda tüm partiler olumlu görüş bildirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da söz alarak komisyonun gerekliliğini anlattı.

ÖZEL: “ÇİFTÇİNİN, KÖYLÜNÜN DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ BİR KOMİSYON BU”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşmada şunları söyledi: “

“Mecliste çok sık yaşamadığımız ama aslında vatandaşın, çiftçinin, işçinin, emeklinin, köylünün istediği, beklediği, desteklediği bir şeyi yapacağız. Yaptığımız iş, uzlaşma kültürüyle 4 partinin bir araya gelerek bir sorunu araştırmak ve çözüm önerileri üretmek üzere bir araştırma komisyonu kurmasıdır. Biz, Manisa’da bir üzüm mitingi yaptıktan sonra verdiğimiz araştırma önergesinin gündeme alınmasını talep ettiğimizde, Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Grup Başkanvekili Erkan Akçay daha önceden kendisinin de benzer araştırma önergesinin olduğunu söylemiş, bu talebimizi Manisa milletvekilleri aracılığıyla ve grup başkan vekilleri aracılığıyla iktidar partisine de iletmiştik. Geçtiğimiz hafta buna olumlu yanıt alındı. Ben seçim bölgemdeydim, görüşmelerin bugüne bırakılması için Sayın Grup Başkanvekilimiz Erkan Akçay katkı sağladılar, kendisine de bu konuda ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. “

AKÇAY: “GEÇİCİ VE YETERSİZ ÇÖZÜMLERLE UĞRAŞMAK YERİNE…”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise konuyla ilgili şunları söyledi: “2017 yılı Ağustos ayında 5 lira 40 kuruş olan kuru üzüm, 2017 yılı Eylül başlarında 3 lira 20 kuruşa düşmüştür. Bugün itibarıyla 9 numara kuru üzüm, ticaret borsasında 4 lira 20 kuruş iken piyasada 3 lira 95 kuruştur. Kilogram maliyeti 3 lira 75 kuruş olan kuru üzümün taban fiyatı 4 lira olarak açıklanmıştır. Bu fiyat ne yazık ki üzüm üreticisini memnun etmemiştir. Belirlenen fiyat üzerinden üzüm alımının yapılması belki uzun vadede fiyatları artırabilir ancak çiftçilerimizin bu kadar bekleyecek hâlleri yoktur. Fiyat istikrarsızlığı yüzünden üzüm üreticileri zor durumdadır. Üzüm üreticisinin, alın terinin karşılığını alabilmesi için bu yıl kuru üzüm için beklenen fiyatın en az 5 lira olduğunu belirtmek istiyorum. Geçici ve yetersiz çözümlerle uğraşmak yerine çiftçimizin beklentisini karşılayacak bir fiyatın acilen oluşturulması, köklü ve sistemik bir çözümün getirilmesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim