Üniversitelerde kişiye özel kadro iddialarına bir yenisi de Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi eklendi. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya yakınlığı ile bilinen bir kardiyoloji uzmanı için özel kadro açıldığını iddia ederek Başbakan Binali Yıldırım’a cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.  

“ORASI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Biçer, konuya, “Üniversiteler kimsenin babasının çiftliği değildir” sözleriyle tepki gösterdi.

Üniversitelerin liyakati, bilimi esas alması gerektiğinin vurgusunu yapan CHP’li Biçer,  “Ülkede bilim can çekişiyor, insanlar okuyup-araştırım-bilim üreterek bir şey yapamayacaklarını düşündükleri için sürekli torpil aramaya mecbur bırakılıyorlar. İbiş’in babasının çiftliğine çevirdiği Ankara Üniversitesi’yle ve Celal Bayar Üniversitesi’nde yaşanan söz konusu olayla görüyoruz ki yeterli olmasan da biz hallederiz, diyorlar. Her kurumda yandaşı koru politikalarını ısrarla sürdürüyorlar. Bu şekilde ülkeyi kaosa sürüklemekte ısrar ediyorlar. Üniversiteler bilim, özgürlük yuvasıdır, üniversiteler ibişgillerin babasının çiftliği değildir.” ifadelerine yer verdi.

BİNALI YILDIRIM’A 10 SORU

CHP’li Biçer’in Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği sorular şu şekilde;

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı için Yardımcı Doçent kadrosu açılmış mıdır? Açılmış ise, başvuru yapmak isteyen doktorlara kadro açılmayacağının söylenmesinin gerekçesi nedir?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı için Yardımcı Doçent kadrosu açılmış ise başvuru tarihi, şartları ve alım kriterleri hangi tarihte nerede yayınlanmıştır?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı için Yardımcı Doçent kadrosu açılmış ise başvuru şartları ve alım kriterleri ne şekildedir?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı için Yardımcı Doçent kadrosuna kaç kişi başvuru yapmıştır? İsimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere; başvuru yapalar kim ya da kimlerdir?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna isimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kim ya da kimler alınmıştır?

Celal Bayar Üniversitesi’nde 2017 yılı mayıs ayında açıldığı iddia edilen Kardiyoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosu bakanın yakını için mi açılmıştır?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna alınan kişilerin, alım kriterlerinde belirtilen esaslara uymadığı doğru mudur?

Kardiyoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna alınan kişilerin 1. isim olarak hazırladığı, Pupmed ve Scı-Expanded’de yayımlanan çalışmaları var mıdır? Varsa bu çalışmalar hangileridir?

Celal Bayar Üniversitesi’nde, 2017 yılı mayıs ayında Kardiyoloji Anabilim Dalı için açılan Yardımcı Doçent kadrosuna alınan kişiler nerelidir? Kadroya alınan kişilerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yakınlığı olduğu doğru mudur?

Kardiyoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna alınan kişi ya da kişiler için siyasi referans mı esas alınmıştır? Siyasi referans esas alınmış ise bu kişilerin referansları hangi siyasi isimlerdir?”

Editör: TE Bilişim