Haber: Eren EKİNCİ

Manisa'ya inanç turizmi çerçevesinde çok sayıda turistin geldiğini kaydeden Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin yaz aylarında Manisa'yı çok sık ziyaret etmediğini, fakat Spil Dağı'na yapılacak olan teleferik, otel, doğal yaşam parkı gibi sosyal tesislerin tamamlanması halinde Arap turistlerin Manisa'yı tercih edebileceğini dile getirdi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yaptığı açıklamada, kente yoğun olarak gelen Alman, Fransız ve Uzakdoğu ülkelerindeki turistlerin yanı sıra Arap turistlerin de gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Manisa'ya inanç turizmi çerçevesinde gelen çok sayıda turistin olduğunu kaydeden Sudak, "Bunun yanında bizim farklı turist kitlelerini de kente getirmemiz gerekiyor. Ekonomik anlamda da kente önemli girdiler sağlayacak Arap turistleri Manisa'ya getirmek faydalı olacaktır" dedi.

"SPİL DAĞINI AVANTAJA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"
Arap turistlerin serin hava ve doğayı sevdiğini, önem verdiğini ifade eden Sudak, bu anlamda Manisa için en büyük avantajlarının Spil Dağı olduğunu vurguladı. Spil Dağı'na yapılacak teleferik ve otellerin de içinde bulunduğu sosyal tesislerin tamamlanmasıyla turizme daha iyi hizmet vereceklerini anlatan Sudak, şunları söyledi: "Araplar yaylayı ve dağı çok seviyorlar. Spil'de altyapıyı tamamladığımızda kentteki tarihi dokuyla birlikte Arap turistleri Manisa'ya çekmek daha kolay olacaktır. Arapların, Bursa'yı ve Karadeniz'i tercih etmelerindeki en büyük sebep serin hava ve doğasıdır. Biz de Spil gibi bir zenginliğimizi avantaja çevirmek istiyoruz. Turistin kente gelmesi kent ekonomisini de canlandıracaktır. Arap turistleri Manisa'ya çekmeyi başarabilirsek kente gelip para harcayan turist kalitesi de gelişecektir. Turistler, sadece günü birlik Manisa'ya gelip İzmir 'e dönelim hesabında olmayacaktır. Şehrin onlarca tarihi mekanını dolaşacak daha sonra da Spil'e çıkıp o huzuru bulacak ve Spil'deki otellerde rahatça konaklama imkanına sahip olacaktır."
Editör: TE Bilişim