Haber: Eren EKİNCİ

zmir'de Makine Teknikeri olarak çalışan Serkan Yılmaz, şahsına ait atölyesinde hobi olarak yaptığı eserleri satarak, elde ettiği paralar ile yeni eserler üretiyor. Eski model araba ve motosiklet hayranı olduğunu dile getiren Yılmaz'ın, ahşaptan yaptığı aksesuarların yanı sıra ürettiği Osmanlı tuğraları da oldukça ilgi çekici.


Eski model motosiklet ve araba hayranı Makine Teknikeri Serkan Yılmaz'ın, hobi olarak ahşaptan yaptığı aksesuarlar büyük ilgi görüyor. İzmir'de Makine Teknikeri olarak çalışan Serkan Yılmaz, şahsına ait atölyesinde hobi olarak yaptığı eserleri satarak, elde ettiği paralar ile yeni eserler üretiyor. Ürettiği eserleri çok cüzi miktarlara satan Yılmaz, ahşaptan yaptığı Araba ve motosikletleri 10 TL, Osmanlı Tuğralarını ise 20 TL'den satıyor.

"ESERLERİMİ KEYİFLE ÜRETİYORUM"
Gelişen teknolojiye inat el işçiliğinin devam etmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, Makine Teknikerliği için İzmir'den Manisa'ya geldiği zamanlarda ürettiği eserleri kentte satarak, elde ettiği gelirle yeni ürünler üretiyor. Eski model araba ve motosiklet tutkusu olduğunu dile getiren Yılmaz, "Motorlarda ve arabalarda 3 model var. 1971, 1968 ve 1957 model Java motosikletlerimiz mevcut. Arabalarda ise 1936 ve 1928 model Cadillac ve Lincoln modelleri mevcut. Bir de 1947 model Renault çift kasa saman kamyonumuz var. Bunların yanı sıra Osmanlı Tuğrası da yapıyorum. Osmanlı tuğrasında işçilik ve hat sanatı biraz daha fazla yoğun. Ağırlığı ortalama 5 buçuk kilodur. Ben bu eserleri keyifle üretiyorum. Eski model araçlara karşı bir hayranlığım var. Manisa'da da böyle hayranlar mevcut. Benden özel istekleri bile oluyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim