SALİHLİ Belediyesi Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi Avar Şubesi'nin açılış töreni yapıldı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Gıda Bankası'nın Salihli'de 6 bin kişiye hizmet vereceğini söyledi.
Açılışa MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ile Zeynel Balkız, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları, Salihli Belediyesi Meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli'de sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşa her türlü hizmetin verildiğini belirterek, görev sürecinde Salihli için yapılmakta olan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kayda, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile 1 yıl içerisinde 2 bin 673 kişiye maddi para yardımı, 100 kişiye acize bağışı, bin 820 kişiye odun-kömür yardımı, 170 ailenin sürekli olarak çamaşırının yıkanması, 20 tane evi olmayan vatandaşımızın otelde barındırılması ve her türlü giderlerinin karşılanması ile 2 bin 150 kişiye kıyafet yardımını Salihli Belediyesi olarak yapmaktayız" dedi.
Gıda bankasının vereceği hizmetler hakkında bilgiler veren ve Salihli halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Kayda, "Vatandaşlarımız için gıda bankası kartı oluşturduk. Bu kartta gıda yüklemeleri var. 1 yıl içerisinde 6 bin kişiye bu hizmeti vereceğiz, hedefimiz bu. Bu kartı hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza veriyoruz ama hiçbir siyasi fanatizmi göz önünde bulundurmadan veriyoruz. Aynı zamanda kendiliğinden gelip gıda ürünü alamayacak durumda olan vatandaşlarımızın buraya getirilip götürülmesini de sağlayacağız" dedi.
Kayda'nın konuşmasının ardından söz alan MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ile Zeynel Balkız, Salihli'ye böyle bir hizmet sağlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'ya ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek, gıda bankasının tüm Salihli'ye hayırlı olmasını temenni ettiler.
Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilişim