Pek çok ile olduğu gibi Manisa’da da toplu taşıma araçlarına maskesiz binmek yasak. Ancak otobüs şoförleri, araçlara maskesiz binmek isteyenlerden ya da araç içerisine bindikten sonra maskesini çıkaranlardan yana dertli.

Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, bu konuda vatandaşların daha duyarlı olması talebinde bulundu. Toplu taşıma araçlarının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli bir şekilde dezenfekte edildiğini vurgulayan Akatmacı, kooperatife kayıtlı 168 araç bulunduğunu ve şoförler içerisinde koronavirüse yakalanan bir arkadaşlarının bulunmadığını ifade etti.

Başkan Akatmacı, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından haftanın 5 günü araçlarımız düzenli olarak dezenfekte ediliyor.  Sürücü arkadaşlarımızın hepsi maskeli araç kullanıyor. Araca binan yolculardan Maskesi olmayanlara maske dağıtıyoruz, dezenfektan dağıtıyoruz, kolonya dağıtıyoruz. Bütün temizlik kurallarına uyuyoruz. 250 şoför arkadaşımız var. Şoför arkadaşlarımız kurallara uyduklarından dolayı çok şükür bugüne kadar hiçbirisinde koronavirüs tespit edilmedi. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bazı yolcularımız maskeye müdahale ediyor, şoförlerimize serzenişte bulunuyor. Ama şoför arkadaşlarımız da görevini yapıyor. Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararları doğrultusunda müdahale ediyoruz. O yüzden yolcularımızın maskesini takmasını ve araçta bile çıkarmamasını istiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün nezdinde bütün ekiplere de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim