TOMA ve panzerlerin de destek verdiği uygulamada, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, mahalle kahvehanesinde oturarak vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, izinsiz gösterilerle ön plana çıkan Horozköy semtinde terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla bir grup gencin yol kapatıp eylem yapacağı ihbarını aldı. İhbar üzerine yaklaşık bin polis, 1 panzer ile 3 TOMA semtte saat 20.00 sıralarında tedbir almaya başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı semtte özellikle terörle mücadele şubesi ekipleri, şüpheli gördükleri şahıslar üzerinde kimlik sorgulaması yaptı.


GENÇLERLE ŞAKALAŞTI
Polisler ile birlikte semtte sokakları dolaşan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, daha sonra mahalle halkıyla birlikte güvenlik tedbirleri içerisinde bir kahvehanede çay içti. Semt halkıyla sohbet eden İl Emniyet Müdürü Ceren, mahallenin gençleriyle de bol bol şakalaştı. Sohbet sırasında İl Emniyet Müdürü Ceren, çevik kuvvet polisleriyle mahalle gençlerinin bir futbol maçı da yapabileceğinin sözünü verdi.


MÜDÜR CEREN, "TEDBİR AMAÇLI GELDİK"
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ceren, "Manisa polisi olarak Türkiye'deki gündemi takip ediyoruz. Manisa'da gençlerin yürüyeceğine ve yolları kapatacağına dair bazı bilgiler aldık. Sonra mahallede durumların şimdilik normal olduğunu gördük. Bizde orada oturup çay içtik. Tedbir amaçlı geldik. Bizler burada yine nöbet tutacağız. Şuan için bir şey olmadı. Gerginlik görülmüyor. Olursa da tabi ki biz görevimizi yapacağız. Amacımız Manisa'nın ve Manisalı vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak. Şu anda burada bine yakın polis var. İlçelerde de tedbir alındı. Şu anda olağanüstü bir şey görünmüyor. Ama biz olacakmış gibi tedbirimizi alıyoruz. Gündemi takip ediyoruz." diye konuştu.


MANİSA'DAKİ IŞİD ÜYESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
Manisa'da bir IŞİD mensubunun yakalanmasıyla ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ceren, "Manisa'da bir IŞİD mensubu, Konya merkezli yapılan operasyon ile alındı. Kendisi Konya'da oturuyor. Ailesi Akhisar'da ve bu şahıs Konya'dan talep üzerine operasyon yapılarak yakalandı ve Konya ekiplerine teslim edildi" dedi.
Editör: TE Bilişim