ÜZÜM fiyatları son günlerde düşüşe geçince, üzüm olmadığı gerekçesiyle ara verilen ‘Okul Üzümü Projesi' tekrar başlayacak. Konuyla ilgili müjdeli haberi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, köşe yazarımız Enis Çanlı'ya verdi. Alınan kararla birlikte okullarda 10 bin kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

‘Okul Üzümü Projesi' yeniden başlıyor. Son olarak geçtiğimiz eğitim öğretim yılında dağıtılan okul üzümü, bu yıl üzümün fazla olmadığı gerekçesiyle dağıtılmamıştı. Özellikle üzümde kalıntı konusunun ardından ihracatçılar üzüm almayınca üzüm fiyatları 4 lira 15 kuruş seviyelerine kadar düştü. Hükümetin düşen üzüm fiyatlarını dengelemek adına böyle bir karar aldığı tahmin ediliyor.
Okullarda üzüm dağıtımına başlanacağı bilgisi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan geldi. Köşe yazarımız Enis Çanlı'yı arayan Özdağ, konuyu gündeme ilk getiren köşe yazarı olması nedeniyle kendisine bilgi verdi.
Özdağ, projenin başlamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Proje önümüzdeki günlerde başlayacak. Bizzat Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Milli Eğitim ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayı ve Maliye Bakanlığı'nın ihalesiyle üzüm dağıtımı yapılacak. Amacımız yeni sezona üreticimizin sıfır stokla girmesi." dedi.
2016 yılında üzüm rekoltesinin yüksek olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Özdağ, "Önümüzdeki 6 altı ay içinde tüm işletmelerinin ihracatı ve okullarda da
kuru üzümümüzü dağıtarak eritmeyi planlıyoruz. Böylece ihracatçı kazanacak. Yavrularımız sağlıklı, hiç riski olmayan bir ürün tüketecek. Yeni sezonda üreticimiz ne yapacağım diye tasalanmayacak." şeklinde konuştu.
Bu yarıyılda okullarda 10 bin ton kuru üzüm dağıtımı yapılacağını bildiren Özdağ, projenin kesin başlama tarihi hakkında net bir bilgi vermedi.
Editör: TE Bilişim