MAGİD Başkanı Osman Yıldırım, Manisa'daki müteahhitlerin, bitirdikleri binalara oturma ruhsatı almalarına karşın elektrik ve su aboneliği almada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Anahtar teslimi konut satın alan vatandaşların tapulu binalarına yerleşmede zorluk çektiğini dile getiren Osman Yıldırım, "Büyükşehir olmadan önce bir kerede su aboneliği alıyorduk. Şimdi ise bir su aboneliği almak için en az 6 aşamadan geçiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu abonelik işlemlerini tek çatı altında toplayarak, bu sorunun çözüme kavuşturmasını istiyoruz" dedi.


Yapı denetimciler ve elektrik mühendislerinin elektrik muayenelerini yapmadığını öne süren Yıldırım, "İnşaatlarımızda belgeli çalışanların çoğunun belgeleri yok. Bu işi ehliyet sahibi insanların yapmasını istiyoruz. Oturma ruhsatı verilen binalarda Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. tekrar kontrol yapıyor. Madem oturma ruhsatı verilmiş ve yapı denetimli bina, Gediz Elektrik neden kontrol etme gereği duyuyor? Bu kontrolleri Gediz Elektrik yapacaksa yapı denetimciler ve elektrik mühendisleri ne iş yapıyor? Elektrik açmaya gittiğimizde 10 - 15 gün süre veriliyor. Halbuki aynı gün içinde elektriğin açılması lazım. Bizimle beraber anahtar teslim konut alan vatandaşlar da mağdur oluyor" dedi.


Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası'nın yetkilendirme komisyonu kurmasını öneren Yıldırım, binaların yapımında projeye uygun hareket edilmediğini öne sürdü.
Editör: TE Bilişim