- Kulis Özel Haber -

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, önceki gün gece yarısı operasyonuyla sarsıldı. MTSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, aralarında Manisalı sanayi ve iş adamlarının bulunduğu 15 kişiyi, son altı toplantının dördüne katılmadıkları gerekçesiyle oda yönetiminden ve yürüttükleri mesleki komite organlarındaki görevlerinden düşürdü. Karar resmi olarak taraflara tebliğ edilmemesine rağmen kısa sürede ortaya çıktı ve görevlerinden düşürülen MTSO üyeleri arasında infial yarattı. Görevden alma olayının, MTSO'nun merhum Başkanı Bülent Koşmaz'ın vefatının ardından yönetime seçilen Yaşar Coşkun'un da 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde istifa etmesinin ardından yaşanan yeni başkan seçim sürecinde yaşanan olaylar ile ilgili olduğu öne sürülürken, o süreçte kritik bir oylama ile bıçak sırtında Adnan Erbil'in seçilmesini sağlayan bir çok meclis üyesinin de görevinin düşürülmüş olması dikkat çekti.
"ASLINDA ÇOK ÜZGÜNÜM"
Görevden düşürülme olayı ile ilgili taraflar arasında yer alan MTSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, konu ile ilgili pazartesi günü detaylı bir basın toplantısı yapacağını belirterek gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Telefonla ulaştığımız Dolman, yaşanan olayın istemediği bir olay olduğunu söyledi, şöyle devam etti; "Bu konu çok hassas bir konu. Herkes kendine göre çekiyor bu çok ciddi bir şey. Benim haricimdeki açıklamaları dikkate almayın. Bu kanun tabi. Kanuna yasalara uygun olarak yaptık biz bunu 5174 sayılı kanunun 96 maddesine istinaden, bizim meclisimizde son altı toplantının dört tanesine katılmayan meclis üyesinin meclis üyeliği düşer der. Biz buna istinaden yaptık."
"BU ARKADAŞLARI ÇOK UYARDIK"
Görevden düşürülen üyelerin daha önce devamsızlık ile ilgili uyarıldıklarını öne süren Dolman "Bu arkadaşları çok uyardık, ettik. Ama maalesef gelmiyor bu arkadaşlarımız. Yani ben hep şunu söylüyorum. Gelmiyorsanız şimdi neden feryat ediyorsunuz. Bunların hepsi benim arkadaşlarım, bunların hepsi bana oy vermiş, meclis başkanı seçmiş insanlar. Ben bunu çok istemeyerek yaptım, çok üzgünüm esasında. Gelmeme nedenlerini(toplantılara) bilmiyorum. Kimseye karşı bir tepkileri olduğunu zannetmiyorum. Yani kime tepkileri olabilir, Rahmetli başkanıma tepkileri varsa başkanım öleli bir buçuk sene oldu. Olay bundan ibaret" dedi.
"İNŞALLAH MAHKEMEYİ KAZANIP GERİ DÖNERLER"
Tartışma yaratan görevden düşürülme olayı ile ilgili tarafların kanunu haklarını kullanmalarının çok doğal olduğunu söyleyen Dolman konuşmasını şöyle tamamladı; " En doğal hakları mahkemeye gitmeleri. İnşallah mahkemeyi kazanıp geri gelirler. Ben gerekeni yaptım, mecbur kaldım bunu yapmaya teferruatlarını pazartesi günü basın toplantısında açıklayacağım."
"HAYATİ ABİYİ SEVERİZ, SAYARIZ
Konu ile ilgili telefonla görüşlerini aldığımız üyeliği düşürülen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Tolga Tunç Çalışkan, henüz kendilerine resmi bir tebligatın ulaşmadığını söyledi. Çalışkan şöyle konuştu; " Şuan sağlıklı düşündüğüme inanmıyorum. Hala resmi bir tebligat yok bize. Hayati abim çok iyi bir abim, ben kendisini sever sayarım, inşallah onun iyi niyetleriyle biz geri döneriz. Bu kulaktan dolma bir şey resmi bir tebligat gelmedi geldiğinde gereğini yaparız" 
MECLİS BAŞKANLIĞINA ÖNERGE VERİLMİŞ
MTSO’da yaşanan depremle ilgili kulislerden edinilen bilgi ise şöyle. İddiaya göre son toplantıların çoğunluk sağlanamaması üzerine iptal edilmesi toplantılara katılan meclis üyelerini rahatsız etti. İddiaya göre aralarında İhsan Övünç, Avni Karagül ve Mehmet Özkösemen’in de bulunduğu bir grup meclis üyesi MTSO meclis başkanlığına dilekçe vererek toplantılara katılmayanların üyeliklerinin düşürülmesi konusunda meclis başkanının kanuni yetkisi kullanmasını aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bunun üzerine MTSO Meclis Başkanlığı’da Odalar ve Borsalar Birliği’nin kanuni maddesini uygulayarak devamsızlık yapanların üyeliklerinin düşürülmesini istedi.
YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİLİK OLACAK MI?
Kulislerden edinilen bilgilere göre üyelikleri düşürülenler arasında yer alan MTSO Başkan Vekili Tolga Tunç Çalışkan’ın yönetim kurulu üyeliği de düşürüldüğü için yerine gelecek isim konuşulmaya başlandı. Yedek üyeler arasında ilk sırada yer alan Banu Tatlıcıoğlu Sevimli’nin Tolga Tunç Çalışkan yerine yönetime gireceği öne sürüldü.
 
İŞTE GÖREVDEN DÜŞÜRÜLÜNLERİN LİSTESİ
Tolga Tunç Çalışkan (Yönetim Kurulu Başkanvekili)
Yahya Şendil
Tarkan Kayhan
Levent Özdamar
Akın Saadettin Gezgin
Cüneyt Kümüştekin
Galip Berk
Üzeyir Dindar
Tamer Akkal
Hüseyin Tuncer
Semih Vardarer
Mustafa Yücel
Mehmet Ali Altınkuş
Hüyesin Işıkal
Sezgin Akduman
Editör: TE Bilişim