Toplumsal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin (TDD) düzenlediği ?Türkiye'de Hukuk ve Demokrasi' adlı konferansa konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılıyor.

1 Mart Pazar günü gerçekleştirecek olan konferansa konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu katılıyor. TDD Başkanı Hamza Kopal, 1 Mart 2003 Tezkeresi'ni unutmayacak ve unutturmayacaklarının altını çizerek, tüm Manisalıları konferansı dinlemeye davet etti.

TÜM MANİSALILARI DAVET ETTİ
1 Mart Tezkeresi'nin TBMM'de ret edilerek emperyalizme karşı büyük bir darbe vurulduğunun altını çizerek, "Bilindiği gibi 1 Mart 2003 tarihinde TBMM önemli bir karara imza attı. 2003 tarihinde 65 bin Amerikan askeri ağır silahları ve teknik teçhizatlarıyla Diyarbakır'da konuşlanmak üzere bir işgal hareketine girişecekti. Ama TBMM başta o zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal önderliğinde 178 CHP milletvekili ve 99 AK Parti milletvekili teskereye hayır diyerek bu teskerenin geçmesini engellemiştir. 2003'den bugüne 12 yıl geçmiş olmasına rağmen teskere meclis tutanaklarını açıklanmamıştır. Türkiye kamuoyu bu tutanakların açıklanmasını beklemektedir. Amerikan emperyalizminin ülkemizde soygun ve talanına karşı AK Parti Hükümeti onun jandarmalığını yapmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada 2003 1 Mart tezkeresini unutmak ve unutturmaya çalışıyorlar. Biz Manisa Toplumsal Dayanışma ve Kültüre Derneği olarak 1 Mart 2003'ü unutmadık ve unutturmayacağız. 1 Mart Tezkeresi ve Türkiye'de Hukuk ve Demokrasi konulu konferansımız Pazar günü saat 16:00'da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla gerçekleşecektir. Tüm Manisalıları konferansımıza dinlemeye davet ediyoruz. 1 Mart TBMM'nin emperyalizme karşı vurduğu büyük bir darbedir" diye konuştu.




EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim