MECLİS’TE BÜYÜK TARTIŞMA!

Meclis’in sona ermesinin ardından gündem dışı söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kendisine vatandaşların geldiğini ve 2013 yılı öncesi emlak vergilerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını söylediklerini, bu konuyla ilgili bilgi almak istediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Uluturhan, emlak vergilerinin 2014 yılının ilk taksitleri ve daha öncesinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne, daha sonrasında ise ilçe belediyelerine ödendiğini bildirdi.

“TALEP ETTİLER GELİP ALMADILAR”

Mehmet Çerçi’nin iddialarına yanıt vermek için söz verilen Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan şöyle konuştu: “30  Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyemiz, bu tarihten sonra hiçbir şekilde ne emlak vergisi, ne de ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında bulunan gelirlerle ilgili beyanda bulunmamıştır. Manisa Belediyesi döneminden olan alacaklar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilmiştir. Yunusemre belediyemizin başvurusu vardı. İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş geldi. Yaklaşık bir ay boyunca büyükşehir belediyemizde denetimlerini gerçekleştirdi. Müfettişler hiçbir sorun bulamadı.” Bunun üzerine söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, müfettişin başka konudan geldiğini iddia ederek, “Emlak verilerinin verilmediğini söylediler. Biz de sizden müfettiş aracılığıyla talep ettik.” deyince,  Uluturhan, “Yunusemre belediyesi talep etmiş oldukları beyannameleri gelip bizden almadılar. Hala arşivimizde bekliyor.” dedi.

TEHDİT ETTİ, “ KİM BU ÇEKİN ŞUNUN FOTOĞRAFINI”

Uluturhan’ın bu açıklamaları üzerine bir anda sinirlenen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Şu adam kim ya, fotoğrafını çekin de tanıyalım” deyince ortalık bir anda gerildi.Bunun üzerine Başkan Ergün, Çerçi’ye tepki gösterdi. Başkan Ergün, “Sen karşındakine saygı duy önce. ‘Çek fotoğrafını, kim bu’ böyle konuşamaz.” şeklinde konuştu. Başkan Ergün’ün talebi üzerine açıklamalarına devam eden ve fiziki verileri hem Yunusemre hem de Şehzadeler belediyesine dijital olarak verdiklerini aktaran Uluturhan’a “Yalan söyleme. Yalan söylüyorsun. Bu meclis şahit olsun yalan söylediğini ispat edeceğim. İspat etmezsem beni meclisten kovun.” dedi.

ÇERÇİ, MÜFETTİŞE İFADE VEREN YALÇINKAYA’YA “SEN O DÖNEMDE YOKTUN” DEDİ

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya söz aldı. Yalçınkaya, “Bizden istenen verileri biz CD olarak kaydedip verdik. Bu bilgiler Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerini kapsıyor. Bizim bunları fiziken arşivde ayırma şansımız yok. Çünkü o zaman merkez ilçe var. Biz dedik ki ilçe belediyeleri birer eleman görevlendirsin. Fiziki arşive girip ilçeleri ayırsınlar. Ama kimse yapmadı ve bizim ayırmamız bekleniyor. Müfettiş Bey’in ismi Mehmet Altay. Kendisi geldiğinde ifadeyi ben verdim.” dedi. Araya giren Çerçi, Yalçınkaya’ya “Siz burada yoktunuz. Ben size ispat edeceğim.” diye konuştu. Çerçi bu esnada sesini yükseltince MHP sıralarından tepkiler yükseldi. MHP grubundan bazı isimler Çerçi’ye bağırmamasını ve sakin sakin anlatmasını söyledi.

AK PARTİLİ GRUBU “ KALKIN LAN AYAĞI” DİYEREK GALEYANA GETİRDİ

Sesini daha da yükselten Çerçi, “Noluyo kardeşim. Efe misiniz siz? Adam mı döveceksiniz?” diye bağırdı. Ardından grubuna dönen Çerçi “Kalkın lan ayağa. Kalkın. Kalksanıza ayağa.” diye seslendi. Çerçi’nin bu taşkınlıkları üzerine Başkan Ergün, “Bravo. Bunları Manisalı görsün. İki tane canlı televizyon, bütün Manisalı izliyor bu meclisi canlı olarak. Lütfen herkes yerine otursun. Söz vermiyorum. Karşılıklı saygı çerçevesi içerisinde birbirimize hitap etmeyi öğrenelim. Sonuçta her şey burada evraklarıyla belgeleriyle mevcuttur. ” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sakinleştirmesiyle iki taraf da yerlerine otururken Başkan Ergün Meclis’i kapattı. Eylül ayı meclisi 12 Eylül’de toplanacak.

Editör: TE Bilişim