Manisalı çiftçi Mehmet Özyörük’ün, sosyal medyada yer alan ve üzüm hesabı yaptığı video 200 binden fazla izlendi. Özyörük, videoda Cumhurbaşkanından Manisalı vekillere kadar seslenerek üzüme sahip çıkılmasını istedi.

Özyörük, yayınladığı videoda şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, Sayın Manisa milletvekillerim. Sabah üzüm kesiyoruz. Gece saat 22.00’a kadar üzüm kaldırıyoruz. Ben Mehmet Özyörük. Manisa Yeşilköy’de üzüm üreticisiyim. Facebook sayfasında da Manisalı üzüm üreticilerinin çektiği çileyi ve sıkıntıyı dile getiriyorum. Bir hesap yaptık; 25 dönüm bağın masrafı 40 bin TL. Bunun içerisinde mazotu, gübresi, suyu, kesimi, budağı hepsi var. Bir çiftçi, 25 dönüm bağdan 12 ton üzüm alsa ve 4 TL’den satsa 48 bin TL para ediyor. 12 ayda 8 bin TL kar etmiş görünüyor. Sizce bu para nasıl bir para? 2 çocuğu olduğunu düşünelim bu çiftçimizin. Bu 8 bin TL ile ne yapabilir? Çocuklarını mı okutsun, onlara gelecek mi hazırlasın yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılasın?

Buradan Manisalı vekillere çağrımız var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir an önce üzüm rekoltesini açıklamalı. Tarım kredi kooperatifleri ve TARİŞ gibi sözde üretici kuruluşlarının bayram öncesi müdahil alım fiyatlarını 5.5 TL gibi bir rakam olarak açıklamasını bekliyoruz. Üzüm üreticisi çok mağdur. Yetkililer sesimizi duysun.”

Editör: TE Bilişim