2012 yılının Mayıs ayında Manisa'nın Ahmetli ilçesinde 68 yaşındaki P.Ö.A'nın kız çocuğu İ.'yi cinsel açıdan istismar ettiği iddiasıyla açılan davanın 4. duruşması, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, mahkeme başkanının tayininin çıkması nedeniyle 27 Ekim 2015 tarihine ertelendi. Ahmetli ilçesinde 27 Mayıs 2012'de 68 yaşındaki P.Ö.A'nın, şimdi 9 yaşında olan İ.'yi istismar ettiğine ilişkin ortaya atılan iddialar üzerine açılan davanın 4. duruşması bugün Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.


Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, yedi yaşındaki İ. adlı kız çocuğun 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından istismar edildiğine ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda, "mağdurenin travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı, ruh sağlığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğu" tespit edildi. Bunun üzerine savcılık, esas hakkındaki mütalaasında, şüpheli hakkında "çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı" suçundan 14 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Karar duruşması ise dün Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

27 EKİM 2015 TARİHİNE ERTELENDİ
Davaya cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen kız çocuğunun ailesi ve avukatı ile sanığın avukatı katıldı. Sanığın avukatı, P.Ö.A.'nın rahatsız olduğu gerekçesiyle mahkemeye gelemediğini hakime bildirdi. 9 yaşındaki İ.'nin anne ve babasının avukatı olan Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu ise sanık P.Ö.A'nın tutuklanmasını talep etti. Sanık P.Ö.A'nın avukatı ise yazılı beyanlarını hazırlamaları için ek süre istedi. Karar duruşması olması beklenen dava, mahkeme başkanının tayini çıkması nedeniyle 27 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Tansiyon hastası olduğu öğrenilen sanık P.Ö.A. ise mazeret göstermeksizin duruşmaya gelmedi. Sanık avukatı Cennet Korkmaz, savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Küçük kızın ailesinin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, sanığın tutuklanmasını talep etti. Ancak, mahkeme, Yorgancıoğlu'nun bu talebini reddetti. Duruşma, mahkeme başkanının tayininin çıkması nedeniyle dosyanın yeniden incelenmesi ve sanığa savunmasını hazırlaması için süre verilmesi nedeniyle ertelendi.

"SANIK HALEN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR"
Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, sanığın tutuklanmasını beklediklerini belirtip, "Ancak umduğumuz gibi olmadı. Sanık halen elini kolunu sallayarak, geziyor. Üç ay önce almış olduğumuz uzaklaştırma kararı temmuz ayı içinde doluyor. Temmuz ayında tekrar başvurup, bir kez daha uzaklaştırma kararı alacağız" dedi.

OLAYIN İÇERİĞİ
Manisa'nın Ahmetli ilçesini çalkalayan çocuk tacizi iddiası 2012'de meydana gelmişti. İddiaya göre bugün dokuz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu, iki yıl önce "Dede" diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından birden çok kez cinsel istismara uğramıştı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden verilen raporda çocuğun psikolojisinin bozuk olduğu belirtilmişti. İ.'nin babası H. savcılığa sunduğu dilekçede, P.Ö.A.'nın tutuklanmasını istemiş, savcılık bu talebi reddetmişti. P.Ö.A. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103/6. maddesine göre "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti. Davanın ilk duruşması ise 23 Ekim 2014 tarihinde görülmüştü.

Editör: TE Bilişim