Manisa'da Haziran ayı itibariyle işsizlik rakamları hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, il genelinde 716 firmanın işçi istediğini aktardı. Manisa'da kayıtlı olan işsizlerin iş beğenmediğini ifade eden Uçar, her vatandaşın önceliğinin rahat ve basit işler olduğunu dile getirdi.

MANİSA'da işe yerleşme konusunda sıkıntıların yaşandığını dile getiren İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, "İşgücü piyasasında arz talep dengesizliği var. Fabrikalarda iş verenler mavi yaka işçi istiyor. İşin mutfağında çalışacak adam istiyorlar. İş arayanlar da rahat iş istiyorlar. Yani işsizler tezgah başına geçmek istemiyorlar. Üretim kısmında çalışmaktan uzak duruyorlar" dedi.

HERKES RAHAT İŞ PEŞİNDE
Farklı pozisyonlarda işçi talebinin olduğunu kaydeden Uçar, iş arayanın da iş vermek isteyenin de çok olduğunu fakat verilen işleri işçilerin istemediğini rahat iş peşinde olduklarını ileri sürdü. İş arayanların kamu kurumları ve belediyeler gibi yerlerde çalışmak istediklerini ifade eden Uçar, " Mesela geçen gün Öğretmenevi'ne 5 garson alımı için iş ilanı verildi. Öğretmenevi kamuya yakın diye 416 kişi garsonluk için başvurdu. Bu aslında bu konuda en güzel örnek olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

30 BİN 432 KİŞİ İŞSİZ
Uçar, Manisa'da işçi isteyen firmalara işsizlerin girmediğini bu durumda firmaların İzmir'den işçi getirdiklerini aktardı. İzmir'den işçi getirmenin çözüm olmadığını aktaran Uçar, piyasadaki arz talep dengesizliğine bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Haziran ayı itibariyle Manisa'da kayıtlı işsiz sayısının 30 bin 432 olduğuna dikkati çeken Uçar, iş başvurusunda bulunan 2 bin 346 kişiden bin 72'sinin çeşitli işlere yerleştirildiğini belirtti.
Editör: TE Bilişim