Haber: Eren EKİNCİ



Manisa'nın daha önce hiç görmediğiniz görüntülerini, Natali Avazyan adlı Ermeni asıllı vatandaş sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı. Görüntüler, 1800 ve 1900'lü yılların Manisa'sını anlatıyor.


Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden Manisa'nın 1800 ve 1900 yılları arasındaki görünümünü paylaşan Natali Avazyan adlı Ermeni asıllı vatandaş sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çok eski arşivlere sahip olan Avazyan'ın, paylaştığı görüntüler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları kapsıyor.

FOTOĞRAFLARDA NELER GÖZE ÇARPIYOR?
Fotoğraflarda 1800'lü yıllarda Manisa'nın ne kadar tenha olduğu ve yerleşimin ne kadar az olduğu gözlemleniyor. Üzüm bağlarındaki canlılığın o yıllarda bile ne kadar fazla olduğu ve Manisalıların başlıca geçim kaynağı olduğu görülüyor. Manisa'nın meşhur Mesir Festivali'ne katılımın o yıllarda da yoğun olduğu gözlerden kaçmıyor. Manisa İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nin 1947 yılında çekilen fotoğrafı okulun köklü bir tarihe sahip olduğunu gösteriyor. 1900 yılında Gediz Çayı'nda deve, eşek ve diğer hayvanların sulandığı görüntüler, Gediz nehrinin o yıllarda Manisa için önemini gözler önüne seriyor. Şimdi Manisa Valilik binası olan Hükümet Konağı ve Cumhuriyet Meydanı'nın ağaçlardan oluştuğu görülüyor. Soma madenleri ve maden işçilerinin 1900'lü yıllardaki fotoğrafları o dönemin şartlarını gözler önüne seriyor.


Editör: TE Bilişim