MANİSA Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği kent rehberi ile harita görüntüleme, adres sorgulama, trafik bilgisi öğrenme, sorgulanan adreslerin panoramik görüntüsü gibi işlemlerin yapılabilmesine olanak sağladı. Yandex, Google ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı ‘Trafik Yoğunluğu Bilgisi' sistemini Kent Rehberi'ne eklediklerini belirten Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, " Manisa Büyükşehir Belediyesi sitesi Kent Rehberi üzerinden açılan sistemimizde Trafik Lambası simgesine tıklayarak Manisa'nın merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere trafik bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sitemizde anlık ve canlı olarak 5 dakikada bir yenileyerek güncel halde tutuyor" diye konuştu.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Kent Rehberi'ne yeni eklenen Trafik Yoğunluğu Haritası hakkında da bilgi veren Memiş, "Bu uygulama ile birlikte bütün Manisa il sınırları içerisinde bütün cadde ve sokakların anlık trafik akış durumu ve yoğunluğunun vatandaşlarımızca görülebilmesi imkanı sağlanmış olacaktır. Bu sayede, hızlı ulaşımın sağlanması mümkün olacak, sürücülerin trafik yoğunluğu olan alanlardan trafik yoğunluğu bulunmayan alanlara kayma şansı doğacaktır. Bu çalışmayı yürüten başta Bilgi İşlem Dairesi Metin Memiş Bey olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.
Öte yandan haritada görünen çizgilerin bir anlamı var. Yeşil çizgi trafiğin normal şekilde seyrettiğini, sarı ve turuncu çizgiler trafiğin hafif bir şekilde yoğun olduğunu, kırmızı çizgiler ise trafiğin çok yoğun olduğunu ifade ediyor.
KENT REHBERİ VE TRAFİK BİLGİ SİSTEMİNİ KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZhttp://www.manisabuyuksehircbs.com/kentrehberi/
Editör: TE Bilişim