Cumhuriyet Halk Partisi Manisa eski milletvekili Tur Yıldız Biçer’in, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir fotoğraf Türkiye gündemine oturdu. PCR testi uygulaması hizmeti veren Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarı personeline verilen kumanyada lavaş, biraz peynir, bir adet portakal, 2-3 dilim domates ve küçük kutu ayran yer aldı. Eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sağlık çalışanlarına çıkan yemeğin fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Biçer, “Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda Covid-19 tanısı için kullanılan PCR testini yapmak üzere 24 saat boyunca nöbet tutan sağlık personeline 24 saat boyunca gelen tek yemek… Tweet bu kadar…” mesajını ekledi. Manisa Valiliği görüntüler üzerine inceleme başlatırken, konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, sürecin takipçisi olduklarını dile getirdi.

CHP’nin eski Manisa Milletvekili Doktor Tur Yıldız Biçer’in yaptığı paylaşımda 24 saat görev yapan PCR testi yapan bölümdeki sağlıkçılara birkaç dilim domates, lavaş, iki dilim peynir ve ayrandan oluşan yemeğin verildiği görüldü.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken sağlık emekçileri ilk günden itibaren canla başla mücadele ediyor. Her gün art arda sağlıkçıların korona virüs kaynaklı ölümleri haber olurken Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarında virüsle yüz yüze gelen test görevlilerine verilen yemek olay oldu. CHP’nin eski Manisa Milletvekili Doktor Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından yaptığı gönderisinde 24 saat görev yapan PCR testi yapan bölümdeki sağlıkçılara birkaç dilim domates, lavaş, iki dilim peynir ve ayrandan oluşan yemeğin verildiğini paylaştı.

Biçer'in paylaşımı şu şekilde: “"Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda Covid-19 tanısı için kullanılan PCR testini yapmak üzere 24 saat boyunca nöbet tutan sağlık personeline 24 saat boyunca gelen tek yemek… Tweet bu kadar…"

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Manisa Valiliği de yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan 'sağlık personeline 24 saat boyunca gelen tek yemek' başlıklı paylaşımlara ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını tespit etmek amacıyla Valiliğimizce inceleme başlatılmıştır.”

TABİP ODASI BAŞKANI’NDAN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR

Konuyla alakalı olarak görüşlerini aldığımız Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran ise şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde gerek filyasyon çalışması, gerekse olayın meydana geldiği Halk Sağlığı Laboratuvarı gibi yerlerde 24 saat esasına göre çalışılıyor. Orada görev alanlar sürekli mesaide. Kesintisiz hizmet veriliyor. Dolayısıyla oradaki yemeğin kurum tarafından sağlanması gerekiyor. Bu konuda başta sıkıntılar yaşadık. Çünkü laboratuvarın olduğu yerde yemekhane yok. Geçici bir şekilde çözmeye çalıştırlar. Kumanya, dışarıdan söylenen yem ekler şeklinde çözmeye çalıştılar. Yeni bir süreç bu, orada 1-2 aydır hizmet veriliyor. Orada görev yapan arkadaşlarla ve yetkililerle görüştük. Müdürlük orada yemekhane yapmaya çalıştı ancak olmadı. Kumanyalarla halen süreç idare edilmeye çalışılıyor.

Sosyal medyada da ortaya çıkan bu durum doğrudur. Utanç verici bir durumdur. Geçiştirmedir. 2-3 aydır bu şekilde devam ediyor çünkü. Takip ediyoruz süreci. Yemekhane sözü verildi ancak açılabilmiş değil. Orada çalışan arkadaşlarımızın da işi bırakıp dışarıda yemek yeme gibi bir durumları söz konusu değil. 1-2 günlük süre için bu şekilde olması kabul edilebilir belki ancak 2-3 aylık sürecin böyle gitmesi kabul edilemez. Kış ayındayız. Yeterli ve dengeli beslenmenin önemi büyük. Kaldı ki oradaki arkadaşlarımız daha büyük risk altında.

Valiliğimiz de soruşturma başlattı. Ama sadece burayla kalmamalı. Filyasyon çalışması yapan arkadaşlarımız da benzer sorunları yaşıyor. Onlara da yemek desteği verilmesi lazım. Kumanyaların yetersiz olduğu ile ilgili bilgiler geliyor kulağımıza. Hatta kumanyalar için filyasyonda görev alan sağlık çalışanlarından 12 TL para kesildiği, kesintiyi kabul etmeyenlerin evlerinden yemek getirdiğine dair duyumlar var. bunların olmaması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim