Sözcü’den İlker Kılıçarslan’ın haberine göre, rutin sağlık taraması sırasına Covid-19'a yakalan hükümlü sayısının 50'ye ulaşmasını ardından, durum Adalet Bakanlığı'na bildirildi. Adalet Bakanlığı talimatı doğrultusundan hareket geçen cezaevi yönetimi, salgının yayılması önlemek için cezaevinin 10 günlük karantinaya alınmasını ve cezaevine giriş çıkışların yasaklanmasını kararlaştırdı.

CEZAEVİ KARANTİNAYA ALINDI

Manisa T tipi cezaevinin 10 günlük karantinaya alınmasını hükümlü yakınları görüşmeye cezaevine geldiklerinde öğrendiği iddia edildi. Yakınlarıyla görüşmek için cezaevine giden hükümlü yakınlarının cezaevi yönetimi tarafından ‘Cezaevi karantinaya alındı' gerekçesiyle görüşmeye alınmadığı iddia edildi.

Manisa T Tipi Cezaevi'nde Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinaya alınanların arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kardeşi olan ve 2016 yılından buyana FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklu bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin de olduğu öğrenildi.

(Sözcü)

Editör: TE Bilişim