Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre, Manisa'da yarın için kuvvetli sağanak yağış beklenirken vatandaşlar sarı kod ile uyarıldı.

Rüzgarın Ege’de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

11 İL İÇİN SARI, 4 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji'nin Türkiye için uyarı durumu haritasında; İstanbul, Antalya, Balıkesir, Manisa, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Konya ve Muğla için sarı kodlu uyarı verildi. Ayrıca Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için de turuncu kodlu uyarı verildi.

Yerel yetkililer yaptıkları açıklamada vatandaşları uyardı ve yaşanabilecek olan olumsuz durumlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Editör: TE Bilişim