Haber: Eren EKİNCİ

Güvenilir ve şeffaf bir seçim için "gönüllülük seferberliği" başlatan Oy ve Ötesi platformu 1 Kasım seçimine sayılı günler kala 60 bin gönüllü sayısına ulaştı. Oy ve Ötesi Ege Koordinasyon Manisa İl Sorumlusu İlksen Uludağ, 30 Ekim'e kadar herkesin Oy ve Ötesi'ne başvurarak gönüllü müşahit olabileceğini açıkladı.


7 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkma konusunda Manisa'da büyük başarı gösteren Oy ve Ötesi, 1 Kasım'da daha da kalabalık müşahit sayısı ile sandıkları koruyacaklarını açıkladı. Manisa'da daha fazla oy sandığına dokunmayı hedeflediklerini dile getiren Ege Koordinasyon Manisa İl Sorumlusu İlksen Uludağ, "Oy ve Ötesi'nin en büyük misyonu tarafsız olmasıdır. Tüm partilere aynı mesafede yakın, aynı mesafede uzaktır. Sandığa ve sandığın iradesine sahip çıkmak isteyen kim varsa bizimle çalışabilir." İfadelerini kullandı.



OY ve Ötesi, Manisa'da daha fazla oy sandığına dokunmayı hedefliyor. 1 Kasım genel seçimde gönüllü sandık gözlemcisi olmak için hala vakit var; son tarih 30 Ekim. Oy ve Ötesi Ege Koordinasyon Manisa İl Sorumlusu İlksen Uludağ, Oy ve Ötesi hakkında bilgiler vererek, platformun tamamen tarafsız olduğunun altını çizdi.

SAATLERİN GERİ ALINMASI BİZİ ETKİLEMEYECEK
Dünya genelinde birçok ülke 25 Ekim tarihinde saatlerini 1 saat geri alıyor. Ancak Türkiye bu seneye özel olmak üzere bu tarihi 8 Kasım'a erteledi. Dolayısıyla birçok seçmenin, seçim gününde saatler sebebiyle sıkıntı yaşayabilecek. Kamuoyunda saatler sebebiyle bir tedirginlik yaşandığını dile getiren Uludağ, "Evet, kamuoyunda böyle bir tedirginlik oldu. Sosyal medyada bir sürü paylaşım oldu ama biz Oy ve Ötesi olarak bu konuda hiçbir tedirginlik yaşamadık. Saatlerin ileri ya da geri alınmasının bizim açımızdan çok da büyük bir problem yaratmayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

SON TARİH 30 EKİM
7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimleri için Manisa'da olduğu gibi tüm Türkiye'de gönüllü müşahit sayısının arttığına değinen Uludağ, "30 Ekim akşamı saat 00.00'ı gösterdiğinde kayıtlarımız kapanacak. Kayıtları kontrol altına alabilmek ve eğitimlerimizi tamamlayabilmek adına kayıtlarımızı kapatmayı kararlaştırdık. 7 Haziran'da sadece Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerindeydik. Şimdi yaklaşık 400 gönüllü sayısı ile Akhisar'daki hemen hemen bütün köylere ulaştık." dedi.

"AVUKATLARIN VARLIĞI BİZİ RAHATLATIYOR"
Yurttaşlık haklarına sahip çıkma noktasında önemli bir işlev yürüten Oy ve Ötesi platformuna hemen hemen her partiden gönüllü müşahit katılıyor. Siyasi desteklerinin çok fazla olduğunu açıklayan Uludağ, gönüllü avukatların seçimlerde ciddi bir rol üstlendiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Siyasi desteğimiz çok fazla. Bir sürü siyasi partinin desteğini aldık. A'dan Z'ye bir sürü siyasi partiden randevu talep ettik. Kabul edip bizimle görüşen herkesle bir arada çalışıyoruz. Bu defa Manisa'da daha fazla sandığa dokunmayı hedefliyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Manisa Barosu'nun yardımlarını da belirtmek isterim. Gönüllülerimiz arasında avukat arkadaşlarımız da var. Avukat gönüllülerimiz bizim için çok önemli. Sandık başında meydana gelebilecek bir sorunda avukat arkadaşlarımızın müdahalesi daha sağlıklı oluyor. Avukatların varlığı, seçim günü bizim elimizi rahatlatıyor açıkçası. Çünkü iyi niyetle ya da kötü niyetle yanlış yapılan ne varsa mevzuat ve genelgeyi bilen birilerinin orada hazır bulunması sandık başkanını da bizleri de çok rahatlatıyor."

"EN BÜYÜK MİSYONUMUZ TARAFSIZLIĞIMIZDIR"
Oy ve Ötesi'nin en büyük misyonunun tarafsızlığı olduğunu söyleyen Uludağ, kamuoyunda ve basında isimlerini kullanarak çeşitli siyasi partilere yakın oldukları yönünde açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uludağ, "Biz, tüm partilere aynı mesafede yakın, aynı mesafede uzağız. Bugün Manisa adına tüm siyasi partilerden randevu istedik. Hiçbir parti, ‘Oy ve Ötesi bize gelmedi bizden randevu talep etmedi' diyemez. Biz diğer tüm partilerle çalışmaktan gurur duyuyoruz. Sandığa ve sandığın iradesine sahip çıkmak isteyen kim varsa bizimle çalışabilir. Oy ve Ötesi'nin A partisine ya da B partisine yakınlığı yönünde basına yansıyan haberler, biraz dedikoduya ve abartıya kaçılmış haberlerdir. Böyle olduğunu düşünen herkesi Oy ve Ötesi platformuna davet ediyoruz, gelip bizi görebilir, çalışmalarımızı gözlemleyebilir ve tarafsız olduğumuzu bire bir görebilirler." dedi.

MÜŞAHİT ÇANTALARI HAZIRLANIYOR
Oy ve ötesi gönüllüleri olarak hazırlıklarını seçimden 1 gün öncesinde başlattıklarını aktaran Uludağ, "Seçim için ufak bir çanta alıyoruz. Çantamızın içerisinde kullandığımız ilaçlar, el fenerleri, ıslak imzalı tutanakları alabilmek için karbon kağıdı, mevzuat ve genelge, içecek ve yiyeceklerimiz yer alıyor. Buradaki amacımız ne olursa olsun sandık başından ayrılmamaktır. Buradan herkese koy verme oy ver ve oyunu seven saysın diyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim