MANİSA'nın Şehzadeler ilçesi Dilşikar Mahallesi'nde tek başına yaşam mücadelesi veren görme engelli ve diyaliz hastası 38 yaşındaki Sidal Kansuva isimli vatandaş, evinde ölü bulundu.
Şehzadeler İlçesi'ne bağlı Dilşikar Mahallesi'nde yaşanan olay yürekleri burktu. Anne ve babasını kaybettikten sonra tek başına yaşam mücadelesi veren görme engelli ve diyaliz hastası 38 yaşındaki Sidal Kansuva isimli vatandaş, evinde ölü bulundu. Kansuva'nın cansız bedenini, onu hastaneye götürmek için gelen Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri buldu.
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Dilşikar Mahallesi'nde tek başına yaşam mücadelesi veren görme engelli ve diyaliz hastası 38 yaşındaki Sidal Kansuva isimli vatandaş, evinde ölü bulundu. Mahalle halkının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine başvurması üzerine, Kansuva'yı hastaneye götürmek ve sağlık raporunu almak üzere bulunduğu eve gelen yetkililer Kansuva'nın cansız bedeniyle karşılaştı.
Kansuva'nın anne ve babasını uzun süre önce kaybettiği, bakımının üvey kardeşleri tarafından sağlandığı, kısa süre önce de üvey kardeşlerinin İzmir'e yerleşmesinden dolayı bakıma muhtaç bir şekilde yaşadığı bilgisi edinildi.
Mahalle halkı tarafından bakılan Kansuva'nın hastalığı ağırlaşınca vatandaşlar Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gerekli yardım talebinde bulundu. Vakıf yöneticileri mahallelinin isteğine duyarlık göstererek Sidal Kansuva'ya gerekli evde bakım ve yardımın yapılabilmesi için sağlık raporunun çıkartılabilmesi amacıyla Kansuva'nın bulunduğu eve gitti. Yetkililer Kansuva'nın evinin kapısını açtığında korkunç manzara ile karşılaştı. Vakıf yetkilileri mahalleli ile birlikte açtıkları evde gencin cansız bedeni ile karşılaştı.
Dilşikar Mahalle sakinleri Sidal Kansuva'nın içinde bulunduğu yaşam şartlarını çok yakından bildiklerini belirterek, "Biz onu çok sevdik. Onu biran olsun yalnız bırakmazdık. Ancak sağlığı günden güne ağırlaştığı için devlet desteğine ihtiyacı vardı. Yetkililere onu hastane ortamına taşınması için başvurmuştuk. Anne ve babası öldükten sonra üvey kardeşleri de terk edince hayatta tek başına kala kaldı. Engelli birisinin hayatta tek başına kaldığında ölümün kaçınılmaz olduğunu gözlerimizle gördük." dediler.
Kansuva'nın cansız bedeni olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinden sonra otopsi yapılması için Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı
Editör: TE Bilişim