Sözcü gazetesinin sayfalarına düşen ve Manisa’da bomba etkisi yaratan ‘Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın, Saruhanlı Belediyesi’nde görevli Suat Diktaş’ı kaçırıp sorguya çektikleri’ iddiasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Suat Diktaş için ‘Adam hasta, sarı binaya yatırılmalı’ demişti. İşte bu sözler üzerine Suat Diktaş, avukatı Kemal Esenkaya aracılığıyla adliyeye suç duyurusunda bulundu.

Manisa Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Esenkaya, Diktaş’ın yaşanan olayı basınla paylaşmadığını, gazetecilerin sorması üzerine de ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’ anlayışıyla kapattığını söyledi. Diktaş’ın sadece AK Parti Genel Merkezi’yle irtibata geçtiğini ve gerekli bilgileri de Genel Merkez’e verdiğini ifade eden Esenkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak Sayın Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, olayı örtbas etmek, açıklarını kapatmak adına ısrarla farklı basın organlarında müvekkilime hakaretler etmiştir. ‘Bu adam FETÖ’cü, deli, akıl sağlığı yerinde değil, manyak, işimizi gücümüzü bıraktık bir deliyle uğraşıyoruz’ şeklinde yakıştırmalarda bulunarak kamuoyunda müvekkilim aleyhinde algı oluşturma çabası ve gayretine düşmüştür. Bu yüzden müvekkilim bu konuda açıklama yapmak zorunda kalmıştır.”

“OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Diktaş’ın da beyan ettiği üzere yaşanan olayların tamamen doğru olduğunu, Mehmet Çerçi ve adamları tarafından Diktaş’ın kaçırıldığını ve zorla alıkonulduğunu savunan Esenkaya, “Müvekkilimin telefonuna el konularak gasp edilmiş, yaklaşık 2 saat boyunca sorguya çekilmiştir. Müvekkilim tüm bunlara rağmen kendilerinden özür dilemelerini beklerken, kendi suçlarını örtmek adına müvekkilimi toplum önünde rencide edip şerefine ve haysiyetine zarar vermeye çalışarak Manisa ve ülke kamuoyunda hedef göstermişlerdir.  Mehmet Çerçi, tarafından birçok hakarete uğrayan müvekkilim ‘deli, akıl hastası, sarı binaya yatırılması gereken bir kişi’ olarak tarif edilmiş zaten bu yüzden de müvekkilim ile çalışmak istemediklerini beyan etmişlerdir. Madem müvekkilim o kadar kötü ve akıl sağlığı yerinde olmayan biri ise neden Mehmet Çerçi böyle biri ile görüşme talep etmiş, karşılıklı çay içmiştir? Bununla da yetinmemiş Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’yı Saruhanlı’dan getirtip çay içmeye onu da ortak etmiştir. Bu açıklama bile çaresizce olayı örtmeye çalışmanın hezeyanıdır.” şeklinde konuştu.

“MÜVEKKİLİM TEHDİT EDİLİYOR”

Esenkaya, açıklamasını şöyle tamamladı: “Müvekkilim halen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin adamları ve çalışanları tarafından aranıp olayı daha fazla uzatmaması konusunda tehditler almaktadır. Hayati tehlikesi mevcuttur. Müvekkilimin başına bir şey gelmesi halinde bunun sorumlusunun da Sayın Mehmet Çerçi olacağının buradan bilinmesini istiyoruz. Sayın Mehmet Çerçi’nin kendisine yönelik yolsuzluk ya da FETÖ ile ilgili bağlantısı olduğuna yönelik bir korkusu varsa bunun sorumlusu da müvekkilim Suat Diktaş değildir. Kendisinden emin olan kişiler, adam kaçırıp sorguya çekmezler.

Tüm bu sebeplerden ötürü Mehmet Çerçi, Hüseyin Yaralı, İsmail Koltaş Mehmet Öcal, Halil Türkoğlu, Hakan Yılmazbaş ve adının Volkan olduğunu bildiğimiz kişilerden, yukarıda saydığımız sebeplerden ötürü ayrı ayrı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi olduğumuza dair dilekçemizi verdiğimizi kamuoyuna belirtmek isteriz.”

Suç duyurusu için bugün beklenmiştir. Müvekkilim devlet memuru olması hasebiyle, ‘kol kırılır yen içinde kalır’ düsturuyla beklemiştir. Ancak geçen süre içerisinde özür dilenmemesi nedeniyle hukuki sürecin başlanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli açıklamayı yaptık, hukuki süreci bekleyip gerekli görüldüğü takdirde açıklama yapacağız.”

RAPOR KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Esenkaya, Diktaş’ın görevde olup olmadığıyla ilgili soruya, “Müvekkilim şuan görevde. Adli süreç nedeniyle savunması alınacak. Saruhanlı Belediyesi’ne savunmamızı vereceğiz. Bir hafta içerisinde bu savunmayı vereceğiz.” yanıtını verdi.  

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin Diktaş hakkındaki rapor iddialarını sorulması üzerine konuşan Esenkaya, “Mehmet Çerçi’nin iddia ettiği gibi 4.5 ay, psikiyatrik sebeplerle rapor aldığı doğru değil. Mobbing gerekçesiyle bir ay rapor aldı. Bir ay da uzattı. Diğer 2.5 aylık rapor da göğüs hastalıklarıyla ilgili. Bununla ilgili raporlar da gerektiğinde sunulur.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim