MANİSA'da 18 Ocak gecesi İlhan C.(35) isimli şahıs 5 ay önce resmen boşandığı eski eşiPınar A.(33)ile Iraklı sevgilisiHamad O.'yuberaber görünce pompalı tüfekle eşini ayağından vurmuş, Iraklı sevgilisini ise silahın dipçiğiyle yaralayarak kayıplara karışmıştı. Polisin tüm aramalarına rağmen ulaşılamayan İlhan C., CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde yatmakta olan eski eşi Pınar A.'y ziyarete gelen Iraklı sevgilisi Hamad O.'yu yanında getirdiği pompalı tüfekle kasığından vurarak yaraladı.

SOL KASIĞINDAN VURDU
Yaklaşık 1 aydır firari olan ve polis tarafından aranan İlhan C. bu sefer de Iraklı Hamad O.'yu takip etmye başladı. Hamad O., sevgilisi Pınar A.'yı ziyaret etmek amacıyla CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne geldi. Hastahane bahçesinde Hamad O.'yu gören İlhan C. montunun iç kısmına sakladığı pompalı tüfeği çıkararak Hamad O.'yu sol kasığından vurdu.

İlhan C. ilk saldırıda olduğu gibi bu saldırıda da pompalı tüfeği atarak kayıplara karıştı. Hastane bahçesinde kasığından vurulan Hamad O. ise hemen tedaviye alındı. Polis İlhan C.'nin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.Alınan bilgilere göre İlhan C., pompalı tüfeğin elbisesi içerisinde rahatça gizlenebilmesi için tüfeğin ucunu kestirdiği öğrenildi. İlhan C.'nin her iki saldırıda da pompalı tüfeği olay yerine atarak kaçması merak konusu oldu.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU UYARMIŞTI
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör ve platform üyelerinin mücadelesi sonucu, eski kocası tarafından vurulan Pınar A. için hastanede polis koruması sağlanmıştı. Platform yetkilileri, firari şahıs İlhan C.'nin yeniden şiddete başvurabileceğini belirterek, polisten koruma talep etmiş ve bu talepleri yerine getirilmişti. Hasgör, yaptığı açıklamada Pınar A.'nIn odasının başında bulunan polis memurunun başka bir saldırıyı engelleyerek, caydırıcı olduğunu ifade ederken, Pınar A.'nın odasının önünde polis koruması olmadığı taktirde hastane içerisinde bir dehşetin yaşanabileceğine dikkat çekti. Hasgör, şöyle konuştu: "Eski eşi ile sevgilisini vuran ve daha sonra firar eden şahsın geri gelebilme ihtimaline karşı polis ekiplerinden koruma talep ettik ve bu koruma mücadelemiz sonunda sağlandı. Bugün eski koca İlhan C. yeniden hastane bahçesine geldi. Pınar A'nın odasında polis koruması olduğu için oraya ulaşamayan İlhan C., bu sırada hastane kantini önünde Pınar A'nın erkek arkadaşına saldırdı. Burada polis korumasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak gösterdiğimiz mücadele sonucu Pınar A.'ya polis koruması sağlayabildik. Bunu sağlayamasaydık sonuçlar daha kötü olabilirdi. Amacımız şiddete uğrayan diğer kadınların da korunmasını sağlamaktır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim